Τσικνοπέμπτη με air fryer; Κι όμως γίνεται!

Η Τσικνοπέμπτη προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για να ρίξεις λίγο τις αναστολές σου σχετικά με το φαγητό. Αλλά τί γίνεται όταν η αγάπη σου για το τηγανητό και το ψητό συναντά την αφοσίωση στην υγιεινή διατροφή; Ή ακόμα χειρότερα, τί κάνεις όταν η Τσικνοπέμπτη σε βρίσκει απροετοίμαστο;

Εδώ μπαίνει στο παιχνίδι το airfryer, ο σύμμαχος της μοντέρνας κουζίνας, που υπόσχεται να σου δώσει τη λύση. Ανακάλυψε πώς μπορείς να

τιμήσεις την παράδοση της Τσικνοπέμπτης, διατηρώντας ταυτόχρονα την υγεία σου και τη συνείδησή σου καθαρή. Όσο για εσένα που η ημέρα αυτή σε βρήκε απροετοίμαστο εδώ θα βρεις μια σανίδα σωτηρίας. Από υγιεινά σουβλάκια και τραγανές πατάτες με ελάχιστο λάδι, μέχρι gourmet εκδοχές αγαπημένων μεζέδων που θα σε κάνουν να αναρωτιέσαι γιατί δεν σκέφτηκες να χρησιμοποιήσεις το airfryer νωρίτερα.

Ετοιμάσου να ανακαλύψεις την εναλλακτική του airfryer για μια Τσικνοπέμπτη που θα σε αφήσει… με το στόμα ανοιχτό!

Τσικνίζοντας με Στυλ

Πρώτα απ’ όλα, ας ξεκαθαρίσουμε ότι το airfryer δεν είναι απλώς ένας καλαίσθητος «κουβάς» που πετάς μέσα ό,τι θέλεις και απλά στο μαγειρεύει γρήγορα και οικονομικά. Είναι μια πραγματικά επαναστατική συσκευή, που με απλό τρόπο μαγειρεύει και ψήνει πεντανόστιμα και υγιεινά. Αυτή την Τσικνοπέμπτη επίλεξε airfryer και ψήσε με στυλ.

Γιατί Τσικνοπέμπτη δεν σημαίνει να γεμίσει με καπνούς το σπίτι σου αλλά να γεμίσει με γεύση καλοψημένου ψητού το στόμα σου!

Σουβλάκια Airfryer-ίστικα

Ποιος είπε ότι τα σουβλάκια χρειάζονται αποκλειστικά ψησταριά; Κόψε το κρέας σε μικρά κομμάτια, μαρινάρισέ τα με λίγο ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και λίγο λεμόνι για να πάρουν γεύση. Πέρασέ τα σε μικρά καλαμάκια και βάλε τα στο airfryer στη ρύθμιση για ψήσιμο κρέατος. Μέσα σε λίγα λεπτά θα έχεις τα πιο τρυφερά και υγιεινά σουβλάκια που έχεις δοκιμάσει ποτέ. Το καλύτερο; Δεν χρειάζεται να κουραστείς για το καθάρισμα του κάδου αφού γίνεται πανεύκολα, είτε στο χέρι, είτε στο πλυντήριο πιάτων.

Χοιρινά Μπριζολάκια… Άλλο Πράγμα

Θα χρειαστείς 4-6 χοιρινά μπριζολάκια. Ανακάτεψέ τα με ελάχιστο ελαιόλαδο, λίγο αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και σκόνη σκόρδου. Τοποθέτησέ τα στον κάδο του airfryer και επίλεξε τη ρύθμιση για ψήσιμο κρέατος. Στα μισά του χρόνου γύρισέ τα και προς το τέλος του ψησίματος βρέξε τα με λίγο χυμό λεμονιού. Θα τα απολαύσεις τόσο που δεν θα σταματήσεις να τα σκέφτεσαι!

Πατάτες της Τσικνοπέμπτης

Τί είναι το κρέας χωρίς πατάτες; Κόψε λοιπόν μερικές πατάτες σε φέτες ή μπαστουνάκια, πρόσθεσε ελάχιστο ελαιόλαδο και αλάτι. Βάλε τις πατάτες στον airfryer στη ρύθμιση για τηγανιτές πατάτες. Σε λίγα λεπτά θα έχεις τις πιο τραγανές και λιγότερο λιπαρές πατάτες που έχεις φάει ποτέ για να τις απολαύσεις χωρίς τύψεις.

Πίτες… Αέρος

Κόψε 2 σουβλακόπιτες στα 4 και τοποθέτησέ τις στον κάδο. Ρύθμισε τη θερμοκρασία στους 190ΟC και ψήσε για 3-5 λεπτά. Γύρισε τις πίτες και ψήσε για άλλα 2 λεπτά. Έτοιμες. Τραγανές απέξω, μαλακές από μέσα.

 

Τυροκεφτέδες Airfryer-ίσιοι

Για να προσθέσεις λίγη ποικιλία, φτιάξε μερικούς τυροκεφτέδες. Ανακάτεψε φέτα, λίγο ανθότυρο, αυγό, αλεύρι, δυόσμο, αλάτι, και πιπέρι. Φτιάξε μικρές μπάλες, πασπάλισέ τις με αλεύρι ή τριμμένη φρυγανιά και βάλε τις στον airfryer. Θα είναι έτοιμες πριν καταλάβεις ότι πεινάς και θα σε κάνουν να ξεχάσεις τα κλασικά τηγανητά.

Ψητά Λαχανικά Μεσογειακής Έμπνευσης

Επίλεξε τα αγαπημένα σου λαχανικά, όπως κολοκύθι, μελιτζάνα, καρότο, κίτρινη ή κόκκινη πιπεριά, κόψε τα σε λωρίδες και άλειψέ τα με ελάχιστο λάδι. Ρίξε λίγο αλάτι και πιπέρι και ψήσε τα στο airfryer στη ρύθμιση για ψήσιμο λαχανικών. Θα γίνουν στην κυριολεξία «λουκούμι» και αν στο σερβίρισμα τους προσθέσεις λίγη κρέμα μπαλσάμικου θα τα απογειώσεις εντελώς!

Ψητό Χαλούμι με Μέλι και Σουσάμι

Δώσε ένα μοντέρνο twist στο παραδοσιακό χαλούμι με τη βοήθεια του Airfryer. Κόψε το χαλούμι σε φέτες και ψήσε για 5-7 λεπτά στους 180ΟC. Αφού ψηθούν οι φέτες ρίξε από πάνω τους το μέλι και πασπάλισέ τις με σουσάμι.

Η Τσικνοπέμπτη του Μέλλοντος

Η Τσικνοπέμπτη με airfryer δεν είναι απλώς μια εναλλακτική. Είναι ένας τρόπος να δείξεις πόσο πολυεπίπεδη μπορεί να είναι η σχέση σου με το φαγητό και την τεχνολογία. Είναι μια ευκαιρία να γιορτάσεις με τον πιο υγιεινό τρόπο, δίνοντας στην παραδοσιακή γαστρονομία μια μοντέρνα πινελιά. Το μόνο που μένει τώρα είναι να ανοίξεις το airfryer σου και να αφήσεις τη μαγεία να συμβεί.

Καλή Τσικνοπέμπτη!

The post Τσικνοπέμπτη με air fryer; Κι όμως γίνεται! appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα