Τσιπούρα με φάβα – Κουζίνα: Μαζί με τον Ανδρέα και την Ελένη

ΥΛΙΚΑΓια τις τσιπούρες2 τσιπούρες (500γρ. η κάθε μια)200γρ. ντοματίνια2.5 σκελίδες σκόρδο1 κ.γ καπνιστό μπούκοβο1 κ.γ μαραθόσπορο σπασμένο6 κ.σ ελαιόλαδο2 κούπες λευκό κρασί ή ροζέ (μπορούμε να βάλουμε μισό ξηρό και μισό μοσχάτο)½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο¼ ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμέναΞύσμα από ½ λεμόνιΧυμό από 1 λεμόνιΑλάτι-πιπέριΓια τη φάβα400 γρ. φάβα1 καρότο χοντροκομμένο1 κρεμμύδι χοντροκομμένο1 σκελίδα σκόρδο6 κ.σ. ελαιόλαδο1 φύλλο δάφνης3 κλωναράκια θυμάριΑνθό αλατιού & πιπέρι1.200 γρ. νερόΧυμό από 1 λεμόνιΓια το σερβίρισμαΧόρτα εποχής βρασμέναΕλαιόλαδοΠιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
& ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την τσιπούρα

Βάζω σε ένα τηγάνι μεγάλο το μισό ελαιόλαδο και ζεσταίνω σε μέτρια θερμοκρασία, ρίχνω το μπούκοβο, το μαραθόσπορο και το σκόρδο για να αρωματιστεί το λάδι.
Σβήνω με το κρασί και αφήνω σε μέτρια θερμοκρασία να σιγοβράσει.
Βάζω τα ψάρια, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύω για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά.
Βγάζω το ψάρι και τα ντοματίνια σε ένα σκεύος, δυναμώνω τη φωτιά και αφήνω τη σάλτσα να δέσει ελαφρώς.
Προσθέτω τον μαϊντανό, τα μυρώνια, το ξύσμα και το χυμό λεμόνι και κατεβάζω από τη φωτιά.

Για τη φάβα

Βάζω σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά, εκτός από το λεμόνι, και τα αφήνω να μαγειρευτούν για 40 λεπτά περίπου σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να λιώνουν και να έχει σωθεί όλο το νερό.
Αφαιρώ τη δάφνη, το θυμάρι και αλέθω τη φάβα με το ραβδομπλέντερ μαζί με το χυμό λεμόνι μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.

Για το σερβίρισμα

Βάζω τη φάβα σε ένα πιάτο, λίγα χόρτα, το ψάρι, περιχύνω με λίγη σάλτσα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, πασπαλίζω με πιπέρι και σερβίρω.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Επαγωγική Εστία Samsung NZ64T5747RK/EGΡαβδομπλέντερ Bosch MS6CB61V5 ErgoMixxΔες τις συσκευές που χρησιμοποιήσαμε

The post Τσιπούρα με φάβα – Κουζίνα: Μαζί με τον Ανδρέα και την Ελένη appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα