Μαφιόζος ζητά να αποσυρθεί από τα ράφια βιβλίο του Ρομπέρτο Σαβιάνο

08:18 1/2/2023 - Πηγή: Diastixo

Την απόσυρση από την αγορά όλων των αντιτύπων ενός βιβλίου του Ρομπέρτο Σαβιάνο ζητά ένας διαβόητος μαφιόζος, με αγωγή που κατέθεσε σε βάρος του συγγραφέα, τον οποίο κατηγορεί για συκοφαντική δυσφήμηση.

Στο βιβλίο του Solo è il Coraggio,ο Σαβιάνο, που έγινε γνωστός με το βιβλίο Γόμορρα (μτφρ. Μαρία Οικονομίδου, Εκδόσεις Πατάκη 2008), ασχολείται και πάλι με τη δράση της μαφίας, καταγράφοντας την ιστορία

του δικαστή Τζοβάνι Φαλκόνε, που δολοφονήθηκε το 1992. Όμως σύμφωνα με τον Τζουζέπε Γκραβιάνο, καταδικασμένο σε ισόβια κάθειρξη για την εμπλοκή του στη δράση της ναπολιτάνικης μαφίας, το βιβλίο περιέχει ανακρίβειες ως προς το πρόσωπό του, καθώς ο Σαβιάνο ισχυρίζεται ότι το παρωνύμιο του Γκραβιάνο ήταν «Μητέρα Φύση» επειδή είχε τη δύναμη να δώσει ή να πάρει μία ζωή. Ο Γκραβιάνο, από την πλευρά του, υποστηρίζει πως το παρωνύμιο αυτό το κέρδισε επειδή ήταν «πολύ αλτρουιστής».

Σχολιάζοντας την αγωγή του Γκραβιάνο, ο Ρομπέρτο Σαβιάνο τη χαρακτήρισε ως απόδειξη για το πώς η μαφία χρησιμοποιεί ως όπλο τον εκφοβισμό. «Όσο παράξενο κι αν φαίνεται, οι μαφιόζοι δε φοβούνται μη γράψει κάποιος γι’ αυτούς, αλλά φοβούνται για το πώς θα γράψει γι’ αυτούς», δήλωσε.

Σημειώνεται ότι ο Σαβιάνο έχει δεχτεί απειλές για τη ζωή του επειδή ξεσκέπασε τα μυστικά της ναπολιτάνικης μαφίας και έκτοτε ζει σε μυστική τοποθεσία, σε καθεστώς αστυνομικής προστασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα