Τζοάν Χάρις: Χάλασε συμφωνία με εκδοτικό οίκο για μία λέξη

Η συγγραφέας Τζοάν Χάρις απέρριψε πρόταση που της έγινε για την έκδοση ενός βιβλίου της στις ΗΠΑ για έναν ασυνήθιστο λόγο: επειδή ο εκδοτικός οίκος ήθελε να κόψει από το βιβλίο τη λέξη fuck, κάτι το οποίο η συγγραφέας δεν μπορούσε να δεχτεί.

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η Χάρις ανέφερε: «Σήμερα απέρριψα μία συμφωνία για ένα βιβλίο στις ΗΠΑ επειδή ήθελαν να αφαιρέσουν τη χρήση της λέξης

fuck. Αρνήθηκα για δύο λόγους: Πρώτον, επειδή δε χρησιμοποιώ λέξεις στην τύχη. Έχουν σημασία. Και δεύτερον, επειδή δεν πιστεύω ότι η χρήση της λέξης fuck από μέρους μου βλάπτει κανέναν», ενώ πρόσθεσε: «Το σκέφτηκα για λίγο και η απόφαση ήταν δική μου. Έτσι λειτουργούν οι εκδόσεις και είμαι χαρούμενη για την επιλογή μου. Εντός του πλαισίου στο οποίο εντάσσεται, η λέξη αυτή λειτουργεί ως χαρακτηρισμός και θα ακουγόταν αδύναμο αν την αφαιρούσα. Όμως αν ένας επιμελητής μού επισήμαινε ένα ακούσιο λάθος στο κείμενο ή κάτι που θα μπορούσε να έχει προσβλητικό τόνο, θα τον άκουγα και πιθανότατα θα το άλλαζα».

{loadmodule mod_adsence-inarticle-makri} {loadposition adsence-inarticle-makri}

Πάντως, η συγγραφέας ξεκαθάρισε πως δεν αισθάνεται προσβεβλημένη από την υπόθεση αυτή. «Έκανα μία επιλογή, το ίδιο και αυτοί. Δε νιώθω ούτε στο ελάχιστο ότι με “ακύρωσαν”», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα