Βιβλίο επεστράφη σε βιβλιοθήκη της Μινεσότα με καθυστέρηση ενός αιώνα

Δεν είναι ασυνήθιστο να καθυστερήσει κανείς να επιστρέψει ένα βιβλίο που δανείστηκε από την τοπική βιβλιοθήκη, αν και σε κάποιες περιπτώσεις αυτή η καθυστέρηση είναι εντυπωσιακά μεγάλη. Όπως στην περίπτωση ενός βιβλίου που επεστράφη στη δημόσια βιβλιοθήκη Σεντ Πολ στη Μινεσότα των ΗΠΑ έπειτα από εκατό και πλέον χρόνια.

Πρόκειται για ένα βιβλίο με θέμα διάσημους συνθέτες, το οποίο ανακάλυψε ένα μέλος της βιβλιοθήκης ανάμεσα στα υπάρχοντα ενός αποθανόντος συγγενούς του. Όπως

προκύπτει από τις καταγραφές, το βιβλίο είχε δοθεί για δανεισμό το 1919 και έκτοτε η τύχη του αγνοούνταν. Ήταν μάλιστα ένα από τα «τυχερά» έργα που είχαν γλιτώσει από τη μεγάλη πυρκαγιά του 1915, που έκαψε 160.000 βιβλία της βιβλιοθήκης, αφού πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά κάποιος το είχε δανειστεί.

Σε ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter), ο δήμαρχος της πόλης, Μέλβιν Κάρτερ, ανέφερε χαριτολογώντας ότι κανονικά για την καθυστερημένη επιστροφή του βιβλίου θα υπήρχε πρόστιμο ύψους 36.000 δολαρίων, όμως στην πραγματικότητα πρόστιμο δεν θα επιβληθεί, καθώς από το 2019 η συγκεκριμένη βιβλιοθήκη έχει σταματήσει να χρεώνει τα… αργοπορημένα μέλη της.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βιβλίο, Μινεσότα,vivlio, minesota