Καναδάς: Πάνω από 1.700 συγγραφείς στο πλευρό διαδηλωτών υπέρ της Παλαιστίνης

Περισσότεροι από 1.700 Καναδοί συγγραφείς συνυπογράφουν ανοιχτή επιστολή με την οποία ζητούν να μην ασκηθούν διώξεις σε βάρος των διαδηλωτών υπέρ της Παλαιστίνης που συνελήφθησαν στη διάρκεια της απονομής του λογοτεχνικού βραβείου Scotiabank Giller, την οποία διέκοψαν για να διαμαρτυρηθούν για τον πόλεμο στη Γάζα.

Εκφράζοντας την υποστήριξή τους στους διαδηλωτές, οι συγγραφείς τονίζουν

μεταξύ άλλων: «Καλούμε όλους τους λογοτεχνικούς μας θεσμούς να υψώσουν τη φωνή τους εκεί όπου οι κυβερνήσεις μας και τα ειδησεογραφικά μέσα έχουν σιωπήσει: να ζητήσουν κατάπαυση του πυρός. Να εκφράσουν την καταδίκη τους για τη συλλογική τιμωρία των Παλαιστινίων και τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει η ισραηλινή κυβέρνηση. Να ασκήσουν πίεση στην καναδική κυβέρνηση να σταματήσει τη στρατιωτική χρηματοδότηση και τη διπλωματική υποστήριξη προς την ισραηλινή κυβέρνηση. Να ζητήσουν την απελευθέρωση όλων των ομήρων: των Ισραηλινών ομήρων και των 5.000 Παλαιστινίων πολιτών (συμπεριλαμβανομένων 170 παιδιών) που είναι παράνομα έγκλειστοι στις ισραηλινές φυλακές. Και να παροτρύνουν το Ισραήλ να τερματίσει την 75χρονη κατοχή της Παλαιστίνης. Ζητάμε επίσης από αυτούς τους θεσμούς να κάνουν ό,τι μπορούν για να προστατεύσουν τους καλλιτέχνες που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά τους από τη μομφή για το ότι μιλούν ανοιχτά».

Σημειώνεται ότι στο στόχαστρο των ακτιβιστών βρέθηκε η τράπεζα Scotiabank, χορηγός του βραβείου, η οποία φέρεται να έχει μερίδιο ύψους περίπου 500 εκατομμυρίων δολαρίων στην εταιρεία Elbit Systems, που προμηθεύει με όπλα τον ισραηλινό στρατό.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καναδάς, Πάνω, 1 700, Παλαιστίνης,kanadas, pano, 1 700, palaistinis