Biryani: το γιορταστικό ρύζι της Ινδίας
Aπό τις αγαπημένες μου κουζίνες, η ινδική. Έχω περάσει μαζί της εποχή λατρείας. Πέραν της διαφορετικότητας στην γεύση με συγκινεί αισθητικά ο μοναδικός συνδυασμός χρωμάτων, υλικών και αρωμάτων. Είναι σαν να καβουρδίζονται τα χρώματα για να αναδύουν άρωμα μαγικά γλυκό και καυτερό ή σαν οι γεύσεις να γίνονται μινιόν αμμόλοφοι βαμμένοι φούξια, πράσινο, τιρκουάζ και πορτοκαλί.
Η ινδική κουζίνα στο σύνολό της διαθέτει τον πλέον ευφάνταστο τρόπο χρήσης μπαχαρικών, αρωματικών και πρώτων υλών, που διαφοροποιείται στο τεράστιο τοπογραφικό της χώρας λόγω του κλίματος (από τροπικό έως αλπικό) και
Το biryani είναι γιορταστικό πιάτο στην Ινδία και συνήθως έχει κρέας. Το συγκεκριμένο ωστόσο προέρχεται από τη Νότια Ινδία και είναι με λαχανικά. Είναι εύκολο στην παρασκευή, εντυπωσιακό όταν σερβίρεται και μυρίζει κανέλα και κάρδαμο. Συνοδέψτε το με την ελαφρώς spicy κρύα raita. Για λόγους ευκολίας τα υλικά είναι χωρισμένα σε ομάδες σύμφωνα με την σειρά που χρησιμοποιούνται.
Προετοιμασία: Το biryani μπορεί να γίνει αρκετά νωρίτερα και να ξαναζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά προσθέτοντας απλώς πολύ λίγο νερό. Ωστόσο είναι καλύτερο όταν η τελική σύνθεση γίνεται πριν το σερβίρισμα. Μπορείτε έτσι, να έχετε μαγειρεμένα τα λαχανικά και να έχετε κάνει την προεργασία του ρυζιού από νωρίς. Το ρύζι μπορεί να παραμείνει στο νερό έως και 6 ώρες. Βράστε το απλώς στο τέλος και ζεστάνετε τα λαχανικά, ολοκληρώνοντας το πιάτο πριν σερβιριστεί.
Yλικά (για 4 άτομα)
400 γρ. ρύζι μακρύκοκκο ή basmati
1 κ.σ. λάδι ή βούτυρο
—————–
4 κ.σ. λάδι
3 κ.σ. φιλεταρισμένα αμύγδαλα
2 φύλλα δάφνης
1 μπαστουνάκι κανέλα
10 σπόρους κάρδαμο
——————
3 μέτρια κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες
1 μεγάλο καρότο σε μπαστουνάκια ή λεπτές φέτες
2 φλυτζάνια φασολάκια (φρέσκα ή κατεψυγμένα) σε κομμάτια περίπου 4-5 εκ.
1 πορτοκαλί ή κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
1-2 καυτερές πιπεριές ή 1/2 κ.γ. chilli σε σκόνη ή flakes ή cayenne
1 κ.γ. turmeric σκόνη
1 κομμάτι τζίντζερ 5 εκ, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2-3 κ.σ. νερό
αλάτι
——————
1 ντομάτα σε μικρά κυβάκια
για το γαρνίρισμα
2 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα κόλιανδρου
2 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα μέντας
Ετοιμάζετε το ρύζι: Το ξεπλένετε καλά μέχρι το νερό να βγαίνει καθαρό και το βάζετε για τουλάχιστον μισή ώρα σε μπολ με νερό να το υπερκαλύπτει κατά 2.5 εκ περίπου. Το στραγγίζετε και το βράζετε σε αλατισμένο νερό με το βούτυρο ή το λάδι (1 κ.σ.) για 20 περίπου λεπτά ώστε να εί
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Lifestyle
- Δέσποινα Βανδή: Tι λέει για τους χωρισμούς Μενεγάκη - Κοκκίνου;
- ΔΕΙΤΕ: Πώς να προσθέσετε γυαλάδα στο μακιγιάζ σας!
- Δείτε τις 8 νικήτριες των Κορρές Colour Kit από το διαγωνισμό του Queen.gr
- Προσοχή: η Ελένη Μενεγάκη κυκλοφορεί και... αγκαλιάζει πωλητές!
- Ζέτα-Μιχάλης: Ε-ε-έρχεται μάγκικα και ο πελαργός;
- Celebrities σε… νυχτοπερπατήματα
- H Jennifer Aniston μας είπε ψέματα
- Ρεκόρ λαθροθηρίας αφρικανικού ρινόκερου το 2011
- Κατάληψη στο ′Ερρίκος Ντυνάν′
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Econews
- Ρεκόρ λαθροθηρίας αφρικανικού ρινόκερου το 2011
- Ενεργειακά πιστοποιητικά στις μισθώσεις: αναβολή ζητά η ΠΟΜΙΔΑ
- Πλαστικές σακούλες: 16 έξυπνοι τρόποι να τις χρησιμοποιήσετε ξανά
- Υδρογονάνθρακες: προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τα πρώτα οικόπεδα
- Φωτοβολταϊκά: ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο πάρκο της Ευρώπης
- Biryani: το γιορταστικό ρύζι της Ινδίας
- Κρήτη: η πρόταση της Οικολογικής Κίνησης Μιραμβέλλου για τα απορρίμματα
- Τελευταία Νέα Econews
- Biryani: το γιορταστικό ρύζι της Ινδίας
- Υδρογονάνθρακες: προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τα πρώτα οικόπεδα
- Ενεργειακά πιστοποιητικά στις μισθώσεις: αναβολή ζητά η ΠΟΜΙΔΑ
- Πλαστικές σακούλες: 16 έξυπνοι τρόποι να τις χρησιμοποιήσετε ξανά
- Φωτοβολταϊκά: ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο πάρκο της Ευρώπης
- Ρεκόρ λαθροθηρίας αφρικανικού ρινόκερου το 2011
- Κρήτη: η πρόταση της Οικολογικής Κίνησης Μιραμβέλλου για τα απορρίμματα
- Χορτοφάγο Πάντα το «ρίχνει» στο κρέας (video)
- To Brigitte Bardot επιστρέφει «λαβωμένο» στη βάση του – Η μάχη συνεχίζεται
- Μαζικοί θάνατοι φωκιών στην Αλάσκα – Εξετάσεις για ραδιενέργεια
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Lifestyle
- Celebrities σε… νυχτοπερπατήματα
- Μάνια Τεγοπούλου: ανοιχτή επιστολή στους απλήρωτους της «Ελευθεροτυπίας»
- Η «Γαλάζια Λίμνη»… υπάρχει!
- Ζέτα-Μιχάλης: Ε-ε-έρχεται μάγκικα και ο πελαργός;
- Πότε έφαγε τελευταία φορά ξύλο ο Γιώργος Τσαλίκης;
- Ο πειρασμός της Εύας στο Μέγαρο
- Ιασώ: αγορά μετοχών από Π. Θεοφανάκη
- Δέσποινα Βανδή: Tι λέει για τους χωρισμούς Μενεγάκη - Κοκκίνου;
- Δείτε τις 8 νικήτριες των Κορρές Colour Kit από το διαγωνισμό του Queen.gr
- H Jennifer Aniston μας είπε ψέματα