Energa-Hellas Power: κρίσιμες εξελίξεις – Τι θα γίνει με τους καταναλωτές

09:28 23/1/2012 - Πηγή: Econews

Έτοιμος να καταγγείλει τη σύμβαση με τις Energa και Hellas Power είναι ο ΔΕΣΜΗΕ, που συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως.

Από την Παρασκευή και μετά ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τους δύο εναλλακτικούς παρόχους, καθώς δεν κατέβαλαν τη δόση των 27 εκ. ευρώ, όπως είχαν συμφωνήσει την προηγούμενη ημέρα. (Διαβάστε εδώ τι απαντούν οι δυο εταιρείες για τις οφειλές)

Σύμφωνα με δημοσίευμα

της ιστοσελίδας energypress.gr, αν ο νέος τους ιδιοκτήτης δεν καταβάλλει τα χρήματα μέχρι σήμερα το μεσημέρι, τότε πρόκειται να κινηθούν άμεσα οι εξής δύο διαδικασίες:

-  Αν ως το μεσημέρι οι δύο πάροχοι δεν έχουν καταθέσει τα 27 εκ. ευρώ, τότε ο ΔΕΣΜΗΕ θα καταγγείλει τη μεταξύ τους σύμβαση, γεγονός που σημαίνει ότι θα χάσουν τη δυνατότητα να αγοράζουν και να παρέχουν ρεύμα στους πελάτες τους, οι οποίοι θα επιστρέψουν στη ΔΕΗ.

- Η ΡΑΕ θα καλέσει άμεσα σε ακρόαση τις δύο εταιρείες προκειμένου να ανακαλέσει τις άδειες λειτουργίας τους.

Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που δεν καταβληθούν τα χρήματα θα υπάρξουν πολιτικές συνέπειες, καθώς η Κομισιόν θα ζητήσει εξηγήσεις από την ελληνική κυβέρνηση για το «κλείσιμο» της αγοράς λιανικής, ενώ η ΔΕΗ θα κληθεί να πληρώσει τα «σπασμένα» και να καλύψει το κανόνι προς το ΔΕΣΜΗΕ, που μπορεί να φτάνει συνολικά και τα 120 εκ. ευρώ.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα