O γερμανικός δορυφόρος Rosat έπεσε (μάλλον) στον Ινδικό Ωκεανό

Στον Ινδικό Ωκεανό πιθανολογείται ότι έλαβε χώρα η ανεξέλεγκτη πτώση του γερμανικού δορυφόρου Rosat (Roentgen Satellite), χωρίς ωστόσο να υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες.

Συγκεκριμένα, εικάζεται πως τα απομεινάρια του δορυφόρου έπεσαν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κίνας και Μιανμάρ τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Το πλέον ενδιαφέρον χαρακτηριστικό της πτώσης του γερμανικού δορυφόρου είναι ότι έφτασαν μέχρι τη γήινη περισσότερα απομεινάρια του δορυφόρου απ’ ότι συμβαίνει συνήθως.

Οι

ειδικοί υπολόγισαν το συνολικό τους βάρος σε 1,6 τόνους, περισσότερο από το μισό της συνολικής μάζας του δορυφόρου, τη στιγμή που τα διασωθέντα από την τριβή της ατμόσφαιρας απομεινάρια του αμερικανικού UARS είχαν βάρος μόνο 500 κιλών.

Η διαφορά οφείλεται σε ορισμένα από τα υλικά που έφερε ο Rosat, όπως σύστημα κατόπτρων του τηλεσκοπίου ακτίνων-Χ και η υποστηρικτική του δομή, κατασκευασμένη από ενισχυμένα ανθρακονήματα.

Παρόλα αυτά, δεδομένου ότι τα δύο τρίτα της γήινης επιφάνειας καλύπτονται από νερό οι πιθανότητες κομμάτια του δορυφόρου να πέσουν στο έδαφος και πόσω μάλλον σε κατοικημένη περιοχή ήταν ασήμαντες.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα