Τουρκία: σεισμός 7,2 Ρίχτερ στο Βαν – Εκατοντάδες νεκροί

Επιζώντες στα ερείπια που άφησε πίσω του ο καταστροφικός σεισμός των 7,2 Ρίχτερ που συγκλόνισε την περιοχή Βαν της νοτιοανατολικής Τουρκίας αναζητούν τα σωστικά συνεργεία.

Ο πιο πρόσφατος απολογισμός κάνει λόγο για 200 νεκρούς και 1000 τραυματίες, οι πλειονότητα εκ των οποίων στην πόλη Ερσίς όπου κατέρρευσαν δεκάδες κτήρια.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και κοιμούνται στο παγωμένο αυτή την περίοδο

ύπαιθρο.

Ο σεισμός εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (24/10), είχε εστιακό βάθος 20 χιλιομέτρων και το επίκεντρό του ήταν 16 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Βαν της ανατολικής Τουρκίας, πλησίον στα σύνορα με το Ιράν.

O προθυπουργός Ερντογάν που έσπευσε στην περιοχή για να παρασταθεί στον πληττόμενο πληθυσμό, ευχαρίστησε τις χώρες που προσφέρθηκαν να παράσχουν βοήθεια, αλλά δήλωσε πως η Τουρκία είναι εις θέση να ανταπεξέλθει μόνη της.

Οι Τούρκοι σεισμολόγοι εκτιμούν πως καταστράφηκαν περισσότερα από 1000 κτήρια και πως ο αριθμός των νεκρών θα κυμανθεί ανάμεσα σε 500 και 1000.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα