Χωροταξικός Σχεδιασμός: μελέτες για τα περιφερειακά πλαίσια της χώρας

09:48 10/2/2012 - Πηγή: Econews

Μετά την προκήρυξη διεθνών διαγωνισμών από τη Διεύθυνση Χωροταξίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και την αξιολόγηση των προσφορών που υποβλήθηκαν, υπογράφηκαν, την 8η Φεβρουαρίου 2012, οι σχετικές αποφάσεις ανάθεσης εκπόνησης των μελετών για τα Περιφερειακά Πλαίσια της χώρας.

Οι μελέτες αναφέρονται στην «Αξιολόγηση – Αναθεώρηση και Εξειδίκευση των Περιφερειακών Πλαισίων Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης» για τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Κεντρικής

Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης. Εντός του Φεβρουαρίου αναμένεται η έναρξη των εργασιών των μελετών που θα διαρκέσουν 12 μήνες.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, με δεδομένη την οικονομική συγκυρία και την έναρξη της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2019, με τη σύνταξη και την έγκριση των μελετών συνδέεται ουσιαστικά – για πρώτη φορά στη χώρα – ο χωροταξικός σχεδιασμός με τον αναπτυξιακό προγραμματισμό και τις τομεακές πολιτικές σε κάθε περιφέρεια.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα