Ελληνικό: αντίθετη στην αύξηση των συντελεστών δόμησης η ΝΔ

10:03 22/3/2012 - Πηγή: Econews

Η μη αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού αποτελεί την πιο έμπρακτη απόδειξη της ανεπάρκειας του Ελληνικού Δημοσίου να εκμεταλλευτεί την περιουσία του προς όφελος των πολιτών» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στη Βουλή ο υπεύθυνος τομέα Περιβάλλοντος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος της ΝΔ «καλωσόρισε το ΠΑΣΟΚ στη σφαίρα της κοινής λογικής» θυμίζοντας ότι μέχρι πρότινος ο κ. Παπανδρέου

και άλλα στελέχη του υποστήριζαν την μετατροπή του Ελληνικού στο μεγαλύτερο πάρκο της Ευρώπης χωρίς όμως να λένε που θα βρεθούν οι πόροι για την κατασκευή και τη συντήρησή του.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι το Ελληνικό είναι μια μεγάλη ευκαιρία παρέμβασης ώστε να αλλάξει η ταυτότητα ολόκληρου του λεκανοπεδίου εξέφρασε, όμως, και ορισμένες επιφυλάξεις για το σχέδιο αξιοποίησης της έκτασης:

1ον : Τόνισε την ανάγκη να μειωθούν τα τετραγωνικά που προορίζονται για δόμηση όπως προβλέπονται στο νομοσχέδιο, καθώς το έργο μπορεί να είναι εξίσου ελκυστικό και βιώσιμο και με χαμηλότερους συντελεστές δόμησης.

2ον: Επισήμανε ότι πρέπει να διασφαλιστεί ότι το Ελληνικό Δημόσιο θα έχει λόγο στην επιλογή του επενδυτή με γνώμονα όχι μόνο το μέγιστο οικονομικό όφελος αλλά και την μακροπρόθεσμη εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ελλήνων πολιτών και την βελτίωση της ταυτότητας της μητροπολιτικής Αθήνας.

Ο βουλευτής της ΝΔ, κλείνοντας την ομιλία του, επανέλαβε ότι στόχος της αξιοποίησης του Ελληνικού δεν πρέπει να είναι μόνο η ενίσχυση των εσόδων του Κρατικού Προϋπολογισμού αλλά η εξυπηρέτηση των συμφερόντων όλων των κατοίκων των όμορων Δήμων και του Λεκανοπεδίου συνολικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως κόντρα ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στο βουλευτή του Πασόκ Κώστα Καρτάλη και τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Παπακωνσταντίνου με αφορμή την αύξηση των συντελεστών δόμησης στο Ελληνικό.

Όπως είπε ο υπουργός η κίνηση αυτή έγινε για λόγους οικονομικής βιωσιμότητας και προσέλκυσης επενδύσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα