Ενεργοποίηση του εθελοντισμού στη Τριανδρία

16:49 28/2/2012 - Πηγή: Econews

Με στόχο την ενεργοποίηση του εθελοντισμού στη Τριανδρία για την υλοποίηση τοπικών και περιφερειακών δράσεων, η Δημοτική Κοινότητα Τριανδρίας διοργάνωσε ημερίδα στο παλαιό δημαρχείο Τριανδρίας με θέμα: «Εθελοντισμός και εθελοντικές ομάδες».

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν η Αντιδήμαρχος Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών Μαρία Πασχαλίδου, το μέλος UNESCO YOUTH CLUB Μπάμπης Παπαϊωάννου και το μέλος

της ΜΚΟ Ευρω-Οδύσσεια Νίκος Νυφούδης. Στην ημερίδα συμμετείχαν πολλοί εθελοντές μεταξύ των οποίων διευθυντές και καθηγητές σχολικών συγκροτημάτων της περιοχής.

Η Αντιδήμαρχος Μαρία Πασχαλίδου αναφέρθηκε διεξοδικά στις ενέργειες του Δήμου Θεσσαλονίκης για την κατάρτιση ενός λειτουργικού Μητρώου Εθελοντών, τονίζοντας ότι «στόχος του  εθελοντισμού είναι η ανάπτυξη αλληλεγγύης, αξία η οποία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της συμπεριφοράς του Έλληνα».

Ο Νίκος Νυφούδης αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας εθελοντικού κινήματος, στη σημασία των ενεργών πολιτών για την κοινωνία ενώ περιέγραψε τη δύναμη του εθελοντισμού, ακόμη και στην επίτευξη στόχων που μοιάζουν ιδιαίτερα φιλόδοξοι.

Τέλος ο Μπάμπης Παπαϊωάννου ανέλυσε και αποσαφήνισε  το νόημα  της εθελοντικής συμμετοχής, την οποία διαχώρισε από την απλή φιλανθρωπία και τη μισθωτή εργασία. Παράλληλα  εξήγησε τη σημασία και τα στάδια εκπαίδευσης των εθελοντών προκειμένου αυτοί να είναι σε θέση να ανταποκριθούν με επάρκεια στις ιδιαίτερες συνθήκες κάθε δράσης και κάθε τομέα.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα