Εννιά μήνες φυλάκιση στον άνδρα που τσάκισε δυο σκυλιά με σιδηρολοστό

11:53 10/1/2012 - Πηγή: Econews

Ποινή φυλάκισης 9 μηνών, χωρίς αναστολή, και χρηματικό πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ επέβαλε το Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στον 55χρονο άνδρα που στις 23 Δεκεμβρίου  χτύπησε βάναυσα δύο αδέσποτα σκυλιά με σιδηρολοστό στο Μοσχάτο.

Η ποινή φυλάκισης είναι εξαγοράσιμη, έναντι 20 ευρώ την ημέρα, και επί της ουσίας ο δολοφόνος των δυο σκύλων, του Ρήγα και του Δούκα, θα κληθεί να πληρώσει για το έγκλημα που διέπραξε περίπου 8.500 ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας zoosos.gr, αρχικά προτάθηκε η επιβολή ποινής φυλάκισης

12 μηνών, που είναι η ανώτατη ποινή για τη θανάτωση ζώου, ωστόσο με συμψηφισμό, όπως προβλέπει ο νόμος, επιβλήθηκαν 9 μήνες για την κατά συρροή κακοποίηση των ζώων.

Ο κατηγορούμενος δεν παρέστη στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από τη δικηγόρο του, η οποία ισχυρίστηκε ότι τα ζώα ήταν πεινασμένα και επιτέθηκαν στον 55χρονο δράστη, ενώ διέψευσε τις καταθέσεις των μαρτύρων σχετικά με το περιστατικό της 23ης  Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται ότι ο Ρήγας, ο ένας εκ των δυο σκύλων πέθανε από ανακοπή λίγες ημέρες μετά τη βίαιη επίθεση με σιδηρολοστό.

Η αίθουσα του δικαστηρίου ήταν κατάμεστη από δεκάδες φιλόζωους, που ζητούσαν δικαίωση για το αποτρόπαιο έγκλημα.

Ένας εξ αυτών κρατούσε στο χέρι του τη φωτογραφία του χτυπημένου Ρήγα και η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε να την κατεβάσει γιατί, όπως είπε, «δεν αντέχει να την βλέπει».

Το ζώο ήταν πλημμυρισμένο από αίματα.

Φώτο zoosos.gr

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα