Καιρός: Χιόνια στην Αττική – Με αλυσίδες στην Πάρνηθα

10:58 10/1/2012 - Πηγή: Econews

Χιόνια ακόμα και στα βόρεια προάστια της Αττικής, όπου ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 8 βαθμούς Κελσίου, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Ήδη η κυκλοφορία των οχημάτων στην Πάρνηθα διεξάγεται με δυσκολία, λόγω της χιονόπτωσης και τα αυτοκίνητα χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες από το τελεφερίκ και πάνω.

Ειδικότερα, χιονόνερο ή χιόνι αναμένεται στην ανατολική χώρα και σποραδικές καταιγίδες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και θα φτάσουν τα 7 και πιθανώς

τα 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού, καθώς και παροδικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και πιθανόν πρόσκαιρα και στα βόρεια προάστια.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 ως 8 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 μέχρι 7 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη, στη δυτική και βόρεια Ελλάδα αναμένονται λίγες νεφώσεις που στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι αυξημένες με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής χώρας και τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα υπόλοιπα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 6 με 8 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα, Τη νύχτα αναμένεται παγετός στα ηπειρωτικά, που στα δυτικά και βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός.

Ενημερωθείτε για τον καιρό στο econews

Keywords
Τυχαία Θέματα