Επίδομα θέρμανσης: αλλαγές στα κριτήρια – Μπαίνει και το υψόμετρο

Την αύξηση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για τη χορήγηση επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης σε μεγαλύτερο αριθμό δικαιούχων εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας tovima.gr.

Ειδικότερα, μιλώντας τη Δευτέρα σε ενημερωτική εκπομπή του Αντ1 ο γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου

Οικονομικών, κ. Χάρης Θεοχάρης,  άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αυξηθούν τα εισοδηματικά κριτήρια αλλά και η συνολική αξία των ακινήτων που έχει στην κατοχή του ο φορολογούμενος, ώστε να διευρυνθεί η βάση των πολιτών που δικαιούνται επίδομα θέρμανσης.

Επιπλέον, χθες  κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι η εφορία θα λαμβάνει υπόψη και το κριτήριο του υψομέτρου που βρίσκεται η πρώτη κατοικία του φορολογούμενου.

Σχετική αναφορά έκανε το βράδυ από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρας, ωστόσο θεωρείται ότι η εισαγωγή αυτού του κριτηρίου είναι τεχνικά δύσκολη και θα απαιτήσει χρόνο.

Σημειώνεται ότι οι πολίτες ενημερώνονται ηλεκτρονικά μέσω της ΓΓΠΣ (τηλ. 210-4803131) αν δικαιούνται επίδομα θέρμανσης ή όχι, όμως προς το παρόν η ηλεκτρονική εφαρμογή δεν έχει ανοίξει για τον πολύ κόσμο αλλά μόνο για τους διαχειριστές των πολυκατοικιών.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά ποια κριτήρια ισχύουν σήμερα για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα