Εξοικονόμηση ενέργειας: νέα μονάδα ελέγχου Micrologic E από τη Schneider Electric

Η Schneider Electric, παγκόσμιος ειδικός στη διαχείριση ενέργειας, ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα της μονάδας ελέγχου ‘Micrologic™ E’ για τις σειρές των αυτόματων διακοπτών Masterpact™ και Compact™ NS.

Η μονάδα ελέγχου ‘Micrologic Ε’ διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά προστασίας και μέτρησης της δημοφιλούς μονάδας ελέγχου ‘Micrologic A’, ενώ επιπρόσθετα προσφέρει μέτρηση της ενέργειας και άλλες δυνατότητες οι οποίες μέχρι τώρα ήταν διαθέσιμες μόνο στις μονάδες ‘Micrologic Ρ και Η’.

Με αυτόν τον τρόπο καθίσταται δυνατή η καταμέτρηση σε κομβικά σημεία του δικτύου ηλεκτρικής

ενέργειας, υποστηρίζοντας προσπάθειες για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, μείωση άσκοπων δαπανών ενέργειας και μείωση εκπομπής ρύπων λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου. Επιπλέον, αποτελεί ιδανική λύση για βιομηχανικές και εμπορικές εγκαταστάσεις και ειδικότερα εφαρμογές, όπως κτίρια γραφείων, νοσοκομεία και data centers. Ωστόσο, η χρήση της δεν περιορίζεται μόνο σε εγκαταστάσεις με καινούργιους διακόπτες, αφού το τμήμα services της Schneider Electric μπορεί να εγκαταστήσει τη νέα μονάδα σε υφιστάμενους αυτόματους διακόπτες.

«Η καταμέτρηση των καταναλώσεων αποτελεί το πρώτο κρίσιμο βήμα για την εξοικονόμηση ενέργειας και πιστεύουμε ότι έξυπνοι διακόπτες με ενσωματωμένη δυνατότητα μέτρησης ενέργειας θα γίνουν πολύ σύντομα το πρότυπο της αγοράς» επισημαίνει ο κ. Σπύρος Ράπτης, Εμπορικός Διευθυντής τομέα Ισχύος και Υποδομών της Schneider Electric. Πρόσθεσε: «Ήμασταν η πρώτη εταιρία που ενσωμάτωσε στους αυτόματους διακόπτες τη δυνατότητα μέτρησης της ενέργειας, ξεκινώντας με την καινοτόμο και πρωτοποριακή σειρά Compact NSX.

Η νέα μονάδα ελέγχου ‘Micrologic Ε’ έρχεται να διευρύνει αυτήν την προσφορά και στις σειρές Compact NS™ και Masterpact NΤ & NW™, καθιστώντας ακόμα πιο προσιτή τη μέτρηση ενέργειας οπουδήποτε υπάρχει αυτόματος διακόπτης. Με αυτόν τον τρόπο βοηθάμε τους πελάτες μας να κατανοήσουν καλύτερα που και πότε γίνεται η μεγαλύτερη κατανάλωση ή άσκοπη δαπάνη ενέργειας».

Επιπλέον, όλοι οι τύποι Micrologic διαθέτουν μοναδική εσωτερική αρχιτεκτονική, η οποία απομονώνει τις λειτουργίες προστασίας από αυτές των μετρήσεων με απόλυτη ασφάλεια και αξιοπιστία, ενώ επίσης διαθέτει μοναδική οθόνη LCD με ‘αυτόματη κυλιόμενη’ λειτουργία, όπου προβάλλονται αυτόματα οι πιο σημαντικές μετρήσεις καθιστώντας ακόμα πιο εύκολη την ανάγνωση τους από το προσωπικό της εγκατάστασης.

Η χρήση αυτόματων διακοπτών με μονάδα ελέγχου ‘Micrologic E’ από την Schneider Electric, σε συνεργασία με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Active Energy Management™, αποτελεί μεγάλο βήμα προς τη βιωσιμότητα στο χώρο διαχείρισης της ενέργειας και μπορεί να επιφέρει έως και 30% εξοικονόμηση ενέργειας σε κτίρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα