Φωτοβολταϊκά: «έκρηξη» εγκατεστημένης ισχύος το 2011 στη Γερμανία

10:13 11/1/2012 - Πηγή: Econews

Οι εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκώνστη Γερμανία κατά το 2011 ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο τη στιγμή που ο κλάδος πλήττεται από τις δραστικές περικοπές των κρατικών επιδοτήσεων και τη μείωση των εγγυημένων τιμών.

Ως αιτία της αύξησης προβάλλεται το γεγονός ότι επενδυτές και εγκαταστάτες φωτοβολταϊκών έσπευσαν να εκμεταλλευτούν τις υψηλές επιδοτήσεις, όσο αυτές ίσχυαν.

Κατά το Δεκέμβριο του 2011 εγκαταστάθηκαν 3 γιγαβάτ φωτοβολταϊκών, η μεγαλύτερη εγκατεστημένη ισχύς σε ένα μήνα, όπως ανακοίνωσε ο διαχειριστής του συστήματος ηλεκτρισμού της

βορειοευρωπαϊκής χώρας.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για σύνδεση συνολικά 7,5 γιγαβάτ το 2011, μέγεθος που θα πυροδοτήσει επιπλέον περικοπή 15% στις επιδοτήσεις από τον Ιούλιο του 2012.

Την ίδια ώρα ο Γερμανός υπουργός Περιβάλλοντος προτίθεται να καλέσει σε συνομιλίες τους φορείς του κλάδου της χώρας με αντικείμενο τις νέες εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών, τις εξελίξεις της αγοράς και τις πιθανές αναπροσαρμογές των επιδοτήσεων.

Η έκρηξη εγκαταστάσεων φωτοβολταϊκών του Δεκέμβρη πυροδοτήθηκε μερικώς από τα τεράστια αποθέματα κινεζικών πάνελ για φωτοβολταϊκά πάρκα μεγάλης κλίμακας δήλωσε στο Bloomberg ο Φρανκ Άσμπεκ, διευθύνων σύμβουλος της Solarworld, του μεγαλύτερου Γερμανού κατασκευαστή εξοπλισμού και υποστηρίζει πως οι Κινέζοι διαθέτουν τα πάνελ τους στη Γερμανία σε τιμές κάτω του κόστους, εφαρμόζοντας τακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα