Φωτοβολταϊκά πάρκα 39 MWp από Schneider Electric στη Βουλγαρία

14:06 15/5/2012 - Πηγή: Econews

Η Schneider Electric επιλέχθηκε ως γενικός εργολάβος για την κατασκευή, τη σύνδεση στο δίκτυο και τη λειτουργία δύο νέων φωτοβολταϊκών πάρκων στη Βουλγαρία.

Με συνολική απόδοση 39 MWp, τα φωτοβολταϊκά πάρκα στις πόλεις Letnitsa και Vratsa θα αποτελούνται από 160.000 ηλιακά πάνελ κατανεμειμένα σε έξι εγκαταστάσεις με συνολικό εμβαδόν 80 εκταρίων. Οι εγκαταστάσεις στο σύνολό τους θα παράγουν 47 GWh ετησίως, που αντιστοιχεί στην ετήσια κατανάλωση ενέργειας για μία πόλη 16.000 κατοίκων. Το έργο θα επιτυγχάνει εξοικονόμηση

17.000 τόνων CO₂ ετησίως, το οποίο ισοδυναμεί με την παραγωγή ενός σταθμού ορυκτών καυσίμων.

«Είμαστε πολύ περήφανοι που μπορέσαμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των επενδυτών μας για την κατασκευή αυτών των στρατηγικών έργων στη Βουλγαρία. Καθοριστικά κριτήρια για την επιλογή μας αποτέλεσαν η αξιοπιστία και η ανταγωνιστικότητα της προσφοράς μας για τη μετατροπή της ηλιακής ενέργειας (array boxes, PV boxes, αντιστροφείς, SCADA monitoring system), η εμπειρία μας στην κατασκευή ετοιμοπαράδοτων μεγάλων φωτοβολταϊκών πάρκων με τις αναμενόμενες επιδόσεις σε συνδυασμό με την ικανότητά μας να συντηρούμε λειτουργικά τις εγκαταστάσεις σε βάθος χρόνου χάρη στην τοπική παρουσία μας», δήλωσε ο Laurent Bataille, Senior Vice President, Solar Systems, Schneider Electric.

Η Schneider Electric θα αναπτύξει μία ολοκληρωμένη λύση, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής και της διαχείρισης του έργου, τις εργασίες των πολιτικών μηχανικών, την προμήθεια και εγκατάσταση των μηχανικών κατασκευών και την εγκατάσταση των ηλιακών πάνελ. Επίσης, η εταιρεία θα προμηθεύσει το σύνολο του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού: τους οικίσκους παραγωγής με αντιστροφείς, τους κεντρικούς οικίσκους διασύνδεσης με το δίκτυο ΜΤ, τους πίνακες στοιχειοσειρών καθώς και τα ηλεκτρικά καλώδια.

Επιπλέον, η Schneider Electric θα εγκαταστήσει σύστημα ασφαλείας (για έλεγχο εισβολής, πρόσβασης και επιτήρηση μέσω βίντεο), το πλήρες σύστημα ελέγχου της εγκατάστασης καθώς και θα προσφέρει υπηρεσίες θέσης σε λειτουργία της εγκατάστασης.

Με τα συμβόλαια αυτά, η Schneider Electric εγγυάται τη συνολική απόδοση του σταθμού μετά την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι φωτοβολταϊκοί σταθμοί θα ξεκινήσουν παραγωγή στα τέλη του Ιουνίου του 2012.

Keywords
Τυχαία Θέματα