Φωτοβολταϊκά συστήματα στέγης: νέος μετατροπέας Sunny Tripower από την SMA Solar

H εταιρεία SMA Solar Technology AG (SMA) επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της στη χαμηλή κατηγορία ισχύος και στον τομέα των οικιακών εγκαταστάσεων, με το «μικρό», τριφασικό μετατροπέα Sunny Tripower (STP), κατάλληλο για φωτοβολταϊκά συστήματα στέγης.

Η πρώτη παρουσίαση έγινε στο πλαίσιο της έκθεσης Intersolar Europe 2012, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο

στο Μόναχο.  Η SMA, παγκόσμιος ηγέτης της αγοράς, είναι ο μοναδικός κατασκευαστής που προσφέρει μετατροπείς για φωτοβολταϊκά συστήματα όλων των κατηγοριών ισχύος, από watt μέχρι MW.

«Με το νέο τριφασικό μετατροπέα Sunny Tripower της SMA σε κατηγορίες ισχύος από 5 kW έως 9 kW, επιτυγχάνεται σημαντική μείωση του κόστους εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στέγης και εξασφαλίζονται ιδιαίτερα υψηλές αποδόσεις. Παράλληλα, χάρη στην ενσωματωμένη διεπαφή τηλεμετρίας Webconnect που συμπεριλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό του μετατροπέα, εξασφαλίζεται εύκολος και οικονομικός έλεγχος της λειτουργίας της οικιακής φωτοβολταϊκής εγκατάστασης», εξηγεί ο κ. Χάρης Χρηστίδης, Γενικός Διευθυντής της SMA Hellas.

Οι συσκευές του Sunny Tripower ισχύος από 5 έως 9 kW, έρχονται να συμπληρώσουν την ήδη υπάρχουσα οικογένεια των προϊόντων Sunny Tripower, με συσκευές χαμηλότερης ισχύος. Ο νέος Sunny Tripower χαρακτηρίζεται από μεγάλη ευελιξία, χάρη στο σύστημα Optiflex και στον ασύμμετρο πολλαπλό ανιχνευτή σημείου μέγιστης ισχύος (2 Χ MPPΤ), που επιτρέπουν τον ακριβή, σε επίπεδο φωτοβολταϊκού πλαισίου, σχεδιασμό εγκατάστασης. Επιπλέον, ο Sunny Tripower διαθέτει σύστημα OptiCool για την ενεργή διαχείριση της θερμοκρασίας, καθώς και σύστημα OptiTrac Global Peak για τη διαχείριση της σκίασης. Ο νέος Sunny Tripower πληροί όλες τις απαιτήσεις υποστήριξης δικτύου και ενδείκνυται για ιδιαίτερα εύκολη επιτοίχια εγκατάσταση, ενώ δεν χρειάζονται ειδικά εργαλεία για τη σύνδεση των καλωδιώσεών του.

Πέρα από την ενσωματωμένη ασύρματη επικοινωνία Bluetooth που διαθέτει, ο Sunny Tripower έχει δυνατότητα για απευθείας σύνδεση με το Sunny Portal, τη μεγαλύτερη διαδικτυακή πλατφόρμα για την παρακολούθηση, διαχείριση και παρουσίαση φωτοβολταϊκών συστημάτων παγκοσμίως, με περισσότερα από 55.000 καταγεγραμμένα φωτοβολταϊκά συστήματα σε περισσότερες από 100 χώρες. Η σύνδεση εξασφαλίζεται δωρεάν μέσω της διεπαφής Webconnect, που καθιστά δυνατή, μέσω απλής πρόσβασης στο διαδίκτυο, την online επιτήρηση και συνοπτική απεικόνιση των σημαντικότερων δεδομένων φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων μικρής κλίμακας με έως και τέσσερις μετατροπείς. Το Webconnect χρησιμοποιείται για πρώτη φορά, χωρίς να απαιτείται κανένας ενδιάμεσος καταγραφέας δεδομένων (π.χ.WebBox), στο νέο «μικρό» Sunny Tripower και περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό του μετατροπέα. Το Webconnect τίθεται σε λειτουργία ιδιαίτερα εύκολα με σύστημα Plug&Play. Πρόκειται για έναν οικονομικά αποδοτικά τρόπο επιτήρησης μιας εγκατάστασης φωτοβολταϊκών με ελάχιστο κόστος επένδυσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα