Κύπρος: προβλήματα στη γεώτρηση

Δυσκολίες σημειώθηκαν την Τετάρτη στην πλατφόρμα «Όμηρος» στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ, αφού το γεωτρύπανο άρχισε να συναντά στα στρώματα αλάτων που διαπερνά, «φούσκες» με ισχυρές πιέσεις νερού, που απαιτούν πολύ πιο μεγάλη ισχύ γεώτρησης.

Εκτός αυτού, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» επειδή η κορυφή του κοιτάσματος ενδέχεται να είναι πολύ πιο ψηλά απ’ ό,τι υπολογιζόταν αρχικά, η γεώτρηση προχωρά με διαφορετικό ρυθμό ενώ γίνονται πιο συχνά

μικροδονήσεις με τα ειδικά συστήματα της πλατφόρμας, ώστε να διαπιστώνεται ολοένα και με μεγαλύτερη ακρίβεια η απόσταση του φρεατίου από το κοίτασμα.

Σημειώνεται ότι λόγω των συγκεκριμένων προβλημάτων, δυσχεραίνεται η παρακολούθηση και ανάλυση των φυσαλίδων αερίου που «αχνίζουν» από το φρεάτιο.

Πάντως, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η παρουσία «φούσκας» νερού υπό πίεση, δεν έχει μόνο αρνητική πτυχή αλλά και θετική, αφού δείχνει ότι το κοίτασμα είναι καλά «σφραγισμένο», γεγονός που σημαίνει ότι οι πιέσεις σε αυτό είναι ικανοποιητικές.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα