Λάρισα: πρόγραμμα ευαισθητοποίησης μαθητών για το περιβάλλον

16:11 28/3/2012 - Πηγή: Econews

Με την επίσκεψη 80 μαθητών του 15ου και 43ου Δημοτικών Σχολείων Λάρισας στο Βοτανικό Κήπο ξεκίνησε το φιλόδοξο και καινοτόμο «Πρόγραμμα Ευαισθητοποίησης των μαθητών σε θέματα Πρασίνου και Περιβάλλοντος» που προέκυψε μέσα από την συνεργασία της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων και της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει οργανωμένες επισκέψεις μαθητών των Ε-ΣΤ τάξεων  Δημοτικών Σχολείων

στο Βοτανικό Κήπο που βρίσκεται εντός του Πάρκου του Αλκαζάρ.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της υπηρεσίας πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων με την αρωγή της  Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων,  θα εξηγούν στους μαθητές το ρόλο και την αξία των φυτών, των δέντρων και των πάρκων στην πόλη σε άμεση συνεργασία με τους δασκάλους των τμημάτων.

Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι ο σεβασμός και η προστασία του πρασίνου τόσο στο χώρο του σχολείου, όσο και σε όλους τους δημόσιους χώρους από τη μαθητική κοινότητα.

Οι μαθητές που  θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα θα κληθούν να φτιάξουν έως το τέλος της σχολικής χρονιάς το δικό τους φυτολόγιο και να δημιουργήσουν ένα άλμπουμ με φωτογραφίες από την αυλή του σχολείου τους.

Την 5η Ιουνίου (Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος) θα γίνει έκθεση όλων των φυτολογίων και των άλμπουμ ενώ θα βραβευτούν τα  τρία  πιο πρωτότυπα, καλαίσθητα και πλούσια σε είδη φυτών φυτολόγια, καθώς επίσης και οι τρεις πιο όμορφες σχολικές αυλές, που συμβάλουν στην αισθητική αναβάθμιση της πόλης. Επίσης θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής σε όλα τα σχολεία που θα λάβουν μέρος στη δράση.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα