Οι «κακοί» του Τζέημς Μποντ φταίνε για την αρνητική εικόνα της πυρηνικής ενέργειας

13:52 13/1/2012 - Πηγή: Econews

«Οι κακοί που εμφανίζονται στις ταινίες του Τζέημς Μποντ είναι οι υπεύθυνοι για την αρνητική εικόνα της πυρηνικής ενέργειας».

Το παραπάνω συμπέρασμα εξήγαγε ο Καθηγητής Ντέιβιντ Φίλιπς, πρόεδρος της Βασιλικής Εταιρείας Χημείας της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο Καθ. Φίλιπς σε δηλώσεις του με αφορμή τα επικείμενα πεντηκοστά “γεννέθλια” της πρώτης ταινίας της διάσημης σειράς (Τζέημς Μποντ εναντίον Δρ Νο του 1962) είπε ότι η οργάνωσή του επιθυμεί την “αναγέννηση” της πυρηνικής ενέργειας.

Ο Καθ. Φίλιπς ισχυρίστηκε ότι η απήχηση που είχε η ταινία με τον Δρ Νο το 1962

καθιέρωσε μια αρνητική εικόνα για την πυρηνική ενέργεια, ως κάτι επικίνδυνο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μεγαλομανείς στην επιδίωξή τους να κατακτήσουν τον κόσμο.

“Η ανησυχία για την ασφάλεια της ατομικής ενέργειας εξαιτίας συμβάντων όπως εκείνο του Τσέρνομπιλ ή το πιο πρόσφατο της Φουκουσίμα εντείνεται και διαμορφώνεται ακόμα και σήμερα από συγκινησιακούς συνειρμούς που δημιουργούν ο Δρ Νο και οι υπόλοιποι διάσημοι κακοί που κατατρόπωσε επί δεκαετίες ο Τζέημς Μποντ”, υποστηρίζει η Βασιλική Εταιρεία Χημείας.

Ο καθηγητής Φίλιπς δηλώνει ότι κατανοεί τον σκεπτικισμό, αλλά υποστηρίζει ότι η πυρηνική ενέργεια πρέπει να αποτελέσει μέρος του ενεργειακού μείγματος της Μεγάλης Βρετανίας στο μέλλον, συνδυαστικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας εις βάρος των ορυκτών καυσίμων που επιβαρύνουν το περιβάλλον.

“Ας πούμε ναι στην πυρηνική ενέργεια και όχι (No) στις ανοησίες του Δρ Νο”, καταλήγει ο Καθ. Φίλιπς.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα