Όργιο λαθροθηρίας στις Πρέσπες

10:10 24/1/2012 - Πηγή: Econews

Όλο και συχνότερα γίνονται τα κρούσματα λαθροθηρίας στο Εθνικό Πάρκο Πρεσπών.

Σύμφωνα με tovima.gr, την περασμένη Τετάρτη, ο φύλακας του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου σε συνεργασία με δασοφύλακα, εντόπισε κυνηγούς σε απαγορευμένη ζώνη του Πάρκου και εντός της απαγορευμένης ζώνης των 500 μέτρων από τα σύνορα Ελλάδας- πΓΔΜ.

Τα περιστατικά λαθροθηρίας αυξάνονται συνεχώς, με τους φύλακες του Φορέα να δέχονται υβριστικές επιθέσεις από κυνηγούς, που αγνοούν τις παρατηρήσεις και αρνούνται να συμμορφωθούν με τη νομοθεσία.

Όπως επισημαίνει η διευθύντρια της Εταιρίας Προστασίας Πρεσπών, κυρία Μυρσίνη Μαλακού,  «τα περιστατικά παράνομης λαθροθηρίας, τα οποία δεν αντιμετωπίζονται ποτέ αποφασιστικά και ουσιαστικά, καταστρέφουν όχι μόνο το περιβάλλον, αλλά αμαυρώνουν την εικόνα της περιοχής μας, τον τουρισμό και την ανάπτυξή της».

Έκκληση για τη λήψη άμεσων μέτρων στην περιοχή με στόχο την πάταξη της λαθροθηρίας απευθύνουν και επτά περιβαλλοντικές οργανώσεις, η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών, ο Αρκτούρος, η Ελληνική Εταιρία, η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, η Ορνιθολογική, η Καλλιστώ και το WWF.

Οι ΜΚΟ ζητούν, μεταξύ άλλων, την ενίσχυση των Φορέων Διαχείρισης, την εκχώρηση ουσιαστικών αρμοδιοτήτων στους Φύλακες – Επόπτες, αλλά και την παρέμβαση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας, καθώς δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα