Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: δράσεις στην Αγία Παρασκευή

18:20 29/5/2012 - Πηγή: Econews

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος που πραγματοποιείται την Τρίτη 5 Ιουνίου 2012, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής πρόκειται να υλοποιήσει το παρακάτω πρόγραμμα δράσεων:

-Τρίτη 5 Ιουνίου 2012 «Βοήθησε να προστατεύσουμε τον Υμηττό μας»
Στις 9.00 το πρωί συγκεντρωνόμαστε στο Αθλητικό Κέντρο «Σταύρος Κώτσης»(πρώην Στρατόπεδο Σπυρούδη) και όλοι μαζί ανεβαίνουμε στον Υμηττό για να καθαρίσουμε από σκουπίδια και ξερά κλαδιά

έναν από τους λίγους πνεύμονες πρασίνου που μας έχουν απομείνει. Η δράση θα υλοποιηθεί με τη συμμετοχή των Τμημάτων Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου.

-«Δενδροφυτεύουμε στα σχολεία μας»
Σε συνεργασία με τους Διευθυντές και τους δασκάλους των  Σχολείων Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης Αγίας Παρασκευής και την  Ένωση Συλλόγων Γονέων& Κηδεμόνων Σχολείων Αγίας Παρασκευής, η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου θα δενδροφυτεύσει σταδιακά μαζί με τους μαθητές στον προαύλιο χώρο των σχολείων σε κατάλληλα σημεία που θα έχουν προεπιλεγεί σε συνεργασία με το κάθε σχολείο.

Την ευθύνη του προγραμματισμού και της υλοποίησης των παραπάνω δράσεων έχει το Γραφείο Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας, με το οποίο μπορούν να επικοινωνούν οι πολίτες για περισσότερες πληροφορίες. (τηλ.213 2004 506, εργάσιμες ημέρες, από τις 9.00 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι).

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς καλεί όλους τους δημότες και κατοίκους της πόλης μας να δώσουν το «παρών» και να ενώσουν τις δυνάμεις τους για το πολύ ουσιαστικό θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος το οποίο αποτελεί ύψιστη υποχρέωσή μας προς τις επόμενες γενιές.

Keywords
Τυχαία Θέματα