Πετρέλαιο θέρμανσης στο 1,40 € – Νέες διαπραγματεύσεις για να ξεκινήσει η διανομή

Με εκπροσώπους των πρατηριούχων θα συναντηθεί στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, ώστε να βρεθεί λύση και να ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας in.gr, η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο υπουργείο,

με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, απέβη άκαρπη.

Την ίδια ημέρα κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία με την οποία από σήμερα εξισώνεται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με αυτόν του κίνησης, στα 330 ευρώ ανά χιλιόλιτρο.

Η εξίσωση των φόρων έχει προκαλέσει την αντίδραση των πρατηριούχων, οι οποίοι έχουν ανακοινώσει ότι δε θα ξεκινήσουν τη διάθεση, καθώς υποστηρίζουν ότι η μειωμένη ζήτηση θα οδηγήσει σε κλείσιμο και άλλων πρατηρίων.

Επιπλέον ζητούν την εγκατάσταση συστημάτων εισροών-εκροών όγκου καυσίμων, όχι μόνο στα πρατήρια, αλλά και σε όλα τα στάδια της αλυσίδας διακίνησης καυσίμων.

Με την εφαρμογή του μέτρου η τιμή του πετρελαίου αναμένεται να ξεπεράσει το 1,35 ευρώ/λίτρο, ωθώντας μεγάλη μερίδα των πολιτών σε εναλλακτικές μορφές θέρμανσης.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως οι παραγγελίες πετρελαίου φέτος θα είναι 50% μειωμένες σε σχέση με πέρυσι, κάτι που θα βάλει «λουκέτο» σε 2.000 πρατήρια.

Και τηλεφωνικά η αίτηση για το επίδομα θέρμανσης

Με μία ηλεκτρονική αίτηση στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα πληροφορούνται οι πολίτες αν δικαιούνται ή όχι να λάβουν το επίδομα θέρμανσης, ενώ όσοι αδυνατούν να υποβάλλουν την αίτηση θα μπορούν να ενημερωθούν τηλεφωνικά
(210- 4802552).

Keywords
Τυχαία Θέματα