Προσφυγή των Δήμων Πεντελικού κατά της Τουρκίας για τις πυρκαγιές

10:03 12/1/2012 - Πηγή: Econews

Προσφυγή στα ελληνικά και διεθνή δικαστήρια κατά της Τουρκίας αποφάσισαν να καταθέσουν οι δήμοι του Πεντελικού όρους, μετά τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 1995. (Διαβάστε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες)

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας skai.gr, την προσφυγή

θα καταθέσουν οι δήμοι Πεντέλης, Διονύσου, Ραφήνας και Μαραθώνα, που αποφάσισαν ομόφωνα να δρομολογήσουν κοινή αγωγή για τα 68.844,00 στρέμματα που επλήγησαν από την πυρκαγιά του Ιουλίου 1995.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου –Καψάλης, δήλωσε ότι δεν ζητούν αποζημίωση των περιουσιακών στοιχείων, ζητούν περιβαλλοντική και ηθική αποζημίωση.

Επιπλέον, επισήμανε ότι «στην πορεία υλοποίησης της προσπάθειας αυτής Έλληνες και Τούρκοι θα είναι μαζί, γιατί οι δολιοφθορές αυτές προφανώς και δεν αντιπροσωπεύουν τον Τουρκικό λαό».

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο Μεσούτ Γιλμάζ δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα Birgun ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες είχαν ανάμειξη σε καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα μεταξύ του 1995 και του 1997, επί πρωθυπουργίας Τανσού Τσιλέρ.

Μάλιστα, αποκάλυψε πως είχαν διατεθεί μυστικά κονδύλια προς Τούρκους πράκτορες με αποστολή την καταστροφή των ελληνικών δασών.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα