Σκάνδαλο με video του BBC για το ντοκιμαντέρ «Frozen Planet»

Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση ότι το video του BBC με τη γέννηση πολικών αρκούδων για το ντοκιμαντέρ «Frozen Planet» δεν γυρίστηκε στην Αρκτική, αλλά σε ζωολογικό κήπο της Ολλανδίας.

Το video δείχνει μια πολική αρκούδα να φροντίζει τα μικρά της, τα οποία, όπως αναφέρει ο παρουσιαστής του ντοκιμαντέρ, Ντέιβιντ Ατέμπορο, γεννήθηκαν κάτω από το χιόνι.

Ωστόσο, όπως αποκαλύφθηκε, τα αρκουδάκια δεν γεννήθηκαν στη φύση, αλλά σε συνθήκες αιχμαλωσίας, ενώ στο video παρεμβάλλονται πραγματικές εικόνες από την Αρκτική.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Telegraph, η επίμαχη σκηνή με την πολική αρκούδα να ταΐζει τα μικρά της γυρίστηκε στον ζωολογικό κήπο Ouwehands στην Ολλανδία.

Η πολική αρκούδα που πρωταγωνιστεί στο video ονομάζεται Huggies και ζει σε συνθήκες αιχμαλωσίας από πέντε μηνών, όταν την πήραν από τη Σιβηρία.

Οι τηλεθεατές του ντοκιμαντέρ «Frozen Planet» ποτέ δεν έμαθαν για την τύχη των διδύμων μικρών της.

Το ένα πέθανε τον Μάρτιο του 2010, τρείς μήνες μετά τα γυρίσματα του BBC, ενώ το δεύτερο μεταφέρθηκε σε ζωολογικό κήπο της Σκωτίας.

Απαντώντας στις κατηγορίες πολλών τηλεθεατών που καταγγέλλουν ότι εξαπατήθηκαν, ο παρουσιαστής  Ντέιβιντ Ατέμπορο επισήμανε ότι η παραγωγή απέκρυψε την προέλευση του video «γιατί κάτι τέτοιο θα χαλούσε την ατμόσφαιρα».

Επιπλέον προσέθεσε ότι θα ήταν αδύνατο να γυριστεί ζωντανά η γέννηση πολικών αρκούδων στην άγρια φύση, καθώς σε αυτή την περίπτωση η μητέρα είτε θα σκότωνε τα μικρά της είτε τον κάμεραμαν.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα