Σκάνδαλο στη Ρωσία για την «ψεύτικη μονομαχία» του Πούτιν με τίγρη το 2008

11:13 16/3/2012 - Πηγή: Econews

Αντιμέτωπος με μια άγρια τίγρη ήρθε το 2008 ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο πανίσχυρος και φιλόζωος ηγέτης της Ρωσίας.

Συμμετείχε σε αποστολή βαθειά στο δάσος για την προστασία των τίγρεων της Σιβηρίας, όταν μια τίγρης εμφανίστηκε από το πουθενά και επιτέθηκε.

Εκείνη την ημέρα ο Πούτιν έσωσε ηρωικά τα νούμερα της τηλεθέασης και το τηλεοπτικό συνεργείο, πετυχαίνοντας την τίγρη με το αναισθητικό του όπλο και ακινητοποιώντας

την.

Έτσι παρουσιάστηκε τότε η ιστορία από την κρατική τηλεόραση, που έπλεκε το εγκώμιο του ατρόμητου ηγέτη με διθυραμβικά σχόλια.

Ωστόσο, τέσσερα χρόνια αργότερα, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις υποστηρίζουν ότι στην πραγματικότητα η τίγρης που πυροβόλησε ο Πούτιν δεν ήταν καθόλου άγρια και μάλιστα πέθανε λόγω των αναισθητικών.

Το σκάνδαλο αποτελεί άλλο ένα πλήγμα για τη δημοτικότητα του Ρώσου πολιτικού, που σημειώνει ελεύθερη πτώση.

Σύμφωνα με μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων, η τίγρης, εν ονόματι Σέργα, μεταφέρθηκε στο καταφύγιο άγριας ζωής Ussuri, όπου βρισκόταν ο Πούτιν για να επιτηρήσει τις προσπάθειες που διεξάγονταν σε τοπικό επίπεδο για την προστασία των τίγρεων της Σιβηρίας, από τη μακρινή πόλη Καμπαροβσκ, στα ανατολικά της Ρωσίας.

Στο ζώο χορηγήθηκαν ηρεμιστικά έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η μεταφορά του στην παγίδα που είχε στηθεί. Στην παγίδα η τίγρης ήταν στην ουσία ακινητοποιημένη και δεν μπορούσε να κάτσει παρά μόνο ξαπλωμένη, περιμένοντας το χτύπημα του Πούτιν.

Μετά το τραγικό επεισόδιο το ζώο μεταφέρθηκε πίσω στον ζωολογικό κήπο, όπου και πέθανε καθώς δεν κατάφερε να αναρρώσει από τα τρία αναισθητικά βέλη του Ρώσου πολιτικού.

Φυσικά το ρωσικό ερευνητικό Ινστιτούτο για την Οικολογία και την Εξέλιξη,  που διεξάγει το πρόγραμμα προστασίας των τίγρεων της Σιβηρίας, αρνείται τις κατηγορίες.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα