Θεσσαλονίκη: ο κόσμος των εντόμων στη Γεωπονική Σχολή τις Κυριακές

13:28 19/5/2012 - Πηγή: Econews

Το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης στη Γεωργία Ζωολογίας και Παρασιτολογίας (Εντομολογίας), της Γεωπονικής Σχολής, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ανοίγει τις πύλες του στο κοινό της Θεσσαλονίκης στα πλαίσια της δράσης για την ενίσχυση της εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου.

Πόσες φορές αναρωτηθήκατε πως από ένα σκουλήκι που τρώει τα φυτά εμφανίζεται μια ωραία πεταλούδα, πως οι μέλισσες βρίσκουν ένα άνθος

με τόση ευκολία, πως μια πασχαλίτσα τρώει μία αφίδα και πως αυτές τις γνώσεις μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε στη γεωργία. Επίσης, πως πρέπει να αντιδρούμε με τα έντομα που σπάνια μπορεί να μας τσιμπάνε και τις φοβίες που αδικαιολόγητα έχουμε και πρέπει να αποβάλουμε σε σχέση με τα έντομα.

Σας προσκαλούμε να ζήσετε ένα ταξίδι στον εκπληκτικό κόσμο των εντόμων, μια ζωντανή εμπειρία με πολλά είδη εντόμων και ακάρεων που προσβάλλουν τα φυτά (δάκος της ελιάς, μύγα της μεσογείου, βρούχος των φασολιών), τον άνθρωπο (κουνούπια, ακάρεα της σκόνης) και να δείτε τη μεγάλη εντομολογική συλλογή του Εργαστηρίου μας.

Στον τρίτο όροφο της Γεωπονικής Σχολής, τις Κυριακές από 13/5/2012.

Ελάτε να μάθετε, να πειραματιστείτε, να παίξετε με τα έντομα.
Είσοδος ελεύθερη

Ώρες λειτουργίας
Κυριακή : 10.30 – 12.00
12.00 – 13.30

Υπεύθυνος Καθηγητής: Δημήτριος Κωβαίος (τηλ. 998845, [email protected])

Keywords
Τυχαία Θέματα