Το Facebook αποκαλύπτει για πρώτη φορά το ανθρακικό του αποτύπωμα

13:53 2/8/2012 - Πηγή: Econews

Το ανθρακικό αποτύπωμα των δραστηριοτήτων του αποκάλυψε για πρώτη φορά το Facebook.

Τα στοιχεία, που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα και περιλαμβάνουν και τις λειτουργίες των 900 εκατομμυρίων χρηστών του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, δείχνουν ότι οι ανθρακικές εκπομπές του Facebook εξακολουθούν να είναι χαμηλότερες συγκριτικά με τη μηχανή αναζήτησης Google.

Πιο συγκεκριμένα,

το 2010 οι ανθρακικές εκπομπές του Facebook ανήλθαν σε 285.000 μετρικούς τόνους ισοδύναμου διοξειδίου του άνθρακα, ενώ οι εκπομπές της Google έφτασαν τους 1,5 εκατομμύριο τόνους.

Η μεγάλη πλειοψηφία των εκπομπών (72%) προέρχεται από τα κέντρα δεδομένων της εταιρείας στις ΗΠΑ, ενώ το ετήσιο ανθρακικό αποτύπωμα κάθε χρήστη που είναι ενεργός κάθε μήνα δεν ξεπερνά τα 269 γραμμάρια, ισοδυναμεί δηλαδή με το ανθρακικό αποτύπωμα μιας κούπας καφέ.

Παράλληλα το Facebook δημοσιοποίησε πληροφορίες για το μίγμα ενεργειακών πηγών που τροφοδοτούν τα κέντρα δεδομένων του.

Το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας (27%) προέρχεται από ανθρακικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, ενώ οι ΑΠΕ καλύπτουν το 23% της ζήτησης, το φυσικό αέριο το 17% και η πυρηνική ενέργεια το 13%. Το 20% που απομένει δεν έχει κατηγοριοποιηθεί.

Η περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace χαιρέτισε την κίνηση του Facebook και τη χαρακτήρισε σημαντικό βήμα προς την επίτευξη του στόχου κοινωνικού δικτύου μελλοντικά να τροφοδοτείται αποκλειστικά από καθαρή ενέργεια.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα