Τουρκία: 10% της ενέργειας από πυρηνικά μέχρι το 2030

12:55 29/3/2012 - Πηγή: Econews

Το δικαίωμα όλων των χωρών να κάνουν χρήση της πυρηνικής ενέργειας στήριξε ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, κατά την ομιλία του στη Σύνοδο για την πυρηνική ασφάλεια, που διεξήχθη στη Νότια Κορέα.

«Ως χώρα που επιθυμεί να εφαρμόσει το πυρηνικό της πρόγραμμα, η Τουρκία στηρίζει το δικαίωμα όλων των χωρών που έχουν εκπληρώσει τις διεθνείς τους υποχρεώσεις για την αποδοτική χρήση της πυρηνικής ενέργειας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Παράλληλα, τόνισε ότι η πυρηνική τρομοκρατία

είναι μια από τις μεγαλύτερες απειλές για την παγκόσμια ασφάλεια και τα κράτη πρέπει να αναλάβουν κοινή δράση για να αντιμετωπίσουν την απειλή.

Επιπλέον, ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στο πυρηνικό πρόγραμμα που ξεκίνησε η Τουρκία, με στόχο την ικανοποίηση των ενεργειακών της αναγκών.

«Στόχος μας είναι μέχρι το 2030 η πυρηνική ενέργεια να καλύπτει το 10% της ηλεκτροπαραγωγής», ανέφερε ο Τούρκος πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας του συμμορφώνεται με τα υψηλότερα πρότυπα ασφαλείας, που απορρέουν από διεθνείς συμφωνίες και τις αρχές της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα