Τσίτα με προορισμό τη Ρωσία κατασχέθηκε στο Χίθροου

12:04 12/1/2012 - Πηγή: Econews

Μια τσίτα από τη Νότιο Αφρική κατάσχεσαν οι τελωνειακοί υπάλληλοι του αεροδρομίου Χίθροου στο Λονδίνο, λίγο πριν οι λαθρέμποροι τη μεταφέρουν αεροπορικώς στη Ρωσία.

Όπως γνωστοποιήθηκε, οι τελωνειακοί μπήκαν σε υποψίες όταν είδαν ότι έλειπε το μικροτσιπ, που χρησιμοποιείται για την ταυτοποίηση των ζώων με στόχο την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου.

Η τσίτα θα μεταφερθεί προσωρινά σε καταφύγιο στο Ηνωμένο Βασίλειο, μέχρι οι Αρχές να ανακαλύψουν τι συνέβη με το μικροτσιπ

της.

«Το παράνομο εμπόριο ζώων είναι σημαντικός παράγοντας για το γεγονός ότι πολλά απειλούμενα ζώα κινδυνεύουν με εξαφάνιση και αυτός είναι ο λόγος που οι κανόνες μεταφοράς τους είναι τόσο αυστηροί», δήλωσε ο κ. Marc Owen, εκπρόσωπος του αεροδρομίου Χίθροου.

«Κάθε ζώο πρέπει να φέρει μικροτσιπ, έτσι ώστε να είναι δυνατός ο εντοπισμός του και να μην πωληθεί παράνομα από λαθρέμπορους», προσέθεσε.

Σημειώνεται ότι η μεταφορά ζώων που κινδυνεύουν με εξαφάνιση χωρίς μικροτσιπ συνιστά παραβίαση των διατάξεων της Συνθήκης για την Προστασία των Απειλούμενων Ειδών.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα