Υδρογονάνθρακες: δίκαιη μοιρασιά της «πίτας» του Πατραϊκού στις τοπικές κοινωνίες

10:15 23/3/2012 - Πηγή: Econews

Ευρεία σύσκεψη με τους θεσμικούς εκπροσώπους της Κεφαλλονιάς για το ζήτημα της έρευνας Υδρογονανθράκων, στο πλαίσιο της Ανοικτής Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος που απηύθυνε στις αρχές του χρόνου το ΥΠΕΚΑ για τη θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού κόλπου (Δυτικά), είχε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο νησί, στις 21 και 22 Μαρτίου 2012.

Επί τάπητος τέθηκε το θέμα των σημαντικών εθνικών ωφελειών που θα προκύψουν από το συγκεκριμένο

έργο εθνικής σημασίας, το οποίο στηρίζεται διακομματικά από πολύ μεγάλη Κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Παράλληλα, εξετάστηκαν διεξοδικά τα ζητήματα της προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και της συμβατότητας του έργου με την απρόσκοπτη τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή του Ιονίου.

Από όλες τις πλευρές εκφράστηκε η σταθερή βούληση να υπάρξει συνέχεια και συνέπεια σε αυτή την εθνική προσπάθεια και μετά τις εκλογές, ενώ εκτενής συζήτηση υπήρξε και για τα αντισταθμιστικά οφέλη που θα προκύψουν προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, δεσμεύθηκε ότι ο τρόπος καταμερισμού των χρήματων θα διατεθούν στις τοπικές κοινωνίες από το «οικόπεδο» του Πατραϊκού, θα γίνει με κοινωνική δικαιοσύνη, περιφερειακή ισορροπία, μετά από διάλογο με τις τοπικές κοινωνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα