ΥΠΕΚΑ: έκτακτη σύσκεψη για την αιθαλομίχλη από τα τζάκια

10:07 3/1/2013 - Πηγή: Econews

Σε μείζον κοινωνικό και περιβαλλοντικό πρόβλημα έχει εξελιχθεί το θέμα με την αιθαλομίχλη από την καύση βιομάζας στην Αθήνα και άλλα αστικά κέντρα της χώρας.

Το ΥΠΕΚΑ συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη για σήμερα Πέμπτη (3/1) τη στιγμή που ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας (ΙΣΑ), το ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά και πρατηριούχοι

καυσίμων που πλήττονται από την κατάρρευση των πωλήσεων στο πετρέλαιο θέρμανσης κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Την ίδια ώρα, η αντιπολίτευση, αλλά και η υφυπουργός Υγείας ζητούν να μειωθεί η τιμή του πετρελαίου.

Συγκεκριμένα το ΚΚΕ επισημαίνει ότι «η αιθαλομίχλη που πνίγει όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας θέτει σε κίνδυνο την υγεία του λαού και ιδιαίτερα των παιδιών. Προφανώς οι ευθύνες δεν βαρύνουν τα λαϊκά νοικοκυριά που προσπαθούν να ζεσταθούν με όποιο τρόπο μπορούν, αλλά τα κόμματα της συγκυβέρνησης και την ΕΕ που με τα συνεχή εξοντωτικά μέτρα σε βάρος του λαού τον αναγκάζουν να καταφεύγει στις ξυλόσομπες».

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, κατά τη διάρκεια του φετινού χειμώνα το δίκτυο σταθμών παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης κατέγραψε, κυρίως στην Αθήνα και σε δύο χρονικές περιόδους, ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα αιωρούμενων σωματιδίων, ενώ οι τιμές των αερίων ρύπων διατηρήθηκαν σε χαμηλά επίπεδα.

Ταυτόχρονα, παρατηρήθηκε έντονη οσμή στον περιβάλλοντα αέρα και σημαντική μείωση της ορατότητας.

econews

Keywords
Αναζητήσεις
anything
Τυχαία Θέματα