Kalashnikof: Αναβιώνει μοτοσικλέτα της δεκαετίας του ‘50

Στοάκουσμα του ονόματος Kalashnikov, το μυαλό όλων μας πάει κατευθείανστο δημοφιλές οπλοπολυβόλο, όμως οι δραστηριότητες της ρωσικής εταιρείαςκαλύπτουν ευρύτερο πεδίο.

Και αυτόσημαίνει επίσης τεθωρακισμένα και αυτόνομα οχήματα για τον στρατό, έναηλεκτρικό αυτοκίνητο CV-1, αλλά και μία μοτοσικλέτα, η οποία αποκαλείται Iz-49 και αποτελεί την ιδέα της αναβίωσης της θρυλικήςμηχανής της δεκαετίας του 1950.

Υπήρχαν και παλαιότερα σχέδια για τη δημιουργία ενός αντιγράφου με μήκος 2,9 μέτρων και βάρους 510 κιλών, ισχύος 150 ίππων και 180 Nm ροπής. Μάλιστα η συγκεκριμένη μοτοσικλέτα θα είχε

τελική ταχύτητα 250 χλμ./ώρα και 0-100 χλμ./ώρα σε 3,5 sec. Κατά πόσο αυτά τα νούμερα θα επαληθεύονταν στην πράξη, δεν θα μάθουμε ποτέ, μια και δεν μπήκε ποτέ στην παραγωγή.



Αντίθετα το 2019,η Kalashnikov αποφάσισε να ξαναβάλει το project σε εφαρμογή. Αυτή τη φορά, η Iz-49 λένε πως θα είναι ηλεκτρική και το βάρος θακυμαίνεται στα 130 κιλά μόλις, παρά τις μπαταρίες που θα φέρει. Ηαυτονομία θα είναι γύρω στα 80 χιλιόμετρα και η τελική ταχύτητααναμενόταν στα 90 χλμ./ώρα.

Η εισβολήστην Ουκρανία έχει καθυστερήσει την κατασκευή της, ωστόσο θεωρείταιπλέον δεδομένο πως θα τη δούμε στον δρόμο. Προς το παρόν τα πλάνααναφέρουν για 49 μονάδες μόνο. Την περίοδο μεταξύ 1951 και 1958κυκλοφόρησαν συνολικά 507.603 κομμάτια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η αυτονομία του μοντέλου παραγωγής έχει βελτιωθεί περαιτέρω, φτάνοντας τελικά τα 100 χιλιόμετρα και η μέγιστη ταχύτητα τα 95 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα