Toyota bZ4X: Το ηλεκτρικό της νέας εποχής σε ακόμα πιο προσιτή τιμή και 11ετή εγγύηση

Με περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας στην εξέλιξη και την παραγωγή εξηλεκτρισμένων αυτοκινήτων, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Toyota ξεχωρίζει και διατηρεί τις παραδόσεις.

Η Toyota είναι ένας πραγματικός κολοσσός της αυτοκίνησης με παγκόσμια φήμη που εξαργυρώνεται στον στίβο πωλήσεων δεκάδων χωρών. Η ηγετική

θέση της ιαπωνικής εταιρείας δεν είναι τυχαία, καθώς η γκάμα των μοντέλων της πληθωρική και ιδιαιτέρως ανταγωνιστική.

Η Toyota τονίζοντας την ανάγκη κάθε άνθρωπος να συμμετέχει στην μείωση των εκπομπών ρύπων, ωστόσο καλύπτοντας τις καθημερινές απαιτήσεις μετακίνησής του, διαθέτει την μεγαλύτερη γκάμα εξηλεκτρισμένων τεχνολογιών και μοντέλων, με ουσιαστική μείωση του αποτυπώματος άνθρακα, ενώ θα απολαμβάνει έναν αποδοτικό και απολαυστικό τρόπο οδήγησης.

Μάλιστα, η γκάμα της Toyota έχει εμπλουτιστεί εδώ και μερικούς μήνες από το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της, το νέο bZ4X. Το bZ4X είναι ένα πραγματικό αυτοκίνητο, όχι απλά ένα όχημα που κινείται ηλεκτρικά. Διαθέτει κορυφαία τετρακίνηση, εφάμιλλων δυνατοτήτων με το εμβληματικό Land Cruiser, έχει τα πιο προηγμένα συστήματα ασφαλείας Toyota T-Mate από τη βασική έκδοση, διαθέτει τη μεγαλύτερη ικανότητα προσπέλασης υδάτινου κωλύματος, ενώ ενσωματώνει όλη τη γνώση και εμπειρία της Toyota στις μπαταρίες. Ως εκ τούτου παρέχει τη μοναδική και ασύγκριτη εγγύηση μπαταρίας έως 11 έτη ή 1.000.000 χλμ., όταν ο ανταγωνισμός δίνει 8 έτη ή 160.000 χλμ.

Το φουτουριστικής σχεδίασης και τεχνολογίας ηλεκτρικό bZ4X είναι γνήσιο Toyota, πράγμα που σημαίνει ότι υποστηρίζεται από κορυφαίες και πρωτοπόρες after sales υπηρεσίες και εγγυήσεις, για να κάνετε το «βήμα» προς την ηλεκτροκίνηση ακόμα πιο εύκολα και ξέγνοιαστα.

Το νέο SUV bZ4X είναι το πρώτο μοντέλο της Toyota που βασίζεται σε πλατφόρμα εξελιγμένη αποκλειστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, την eTNGA. Το συγκεκριμένο πάτωμα χάρισε μεγαλύτερη ελευθερία στους σχεδιαστές, τόσο από άποψη εικόνας όσο και χωροταξίας για επιβάτες και αποσκευές.

Παράλληλα, η σωστή μελέτη της δομής του νέου ηλεκτρικού Toyota bZ4X, κατάφερε να του εξασφαλίσει την κορυφαία βαθμολογία των πέντε αστέρων στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP.

Η γκάμα του νέου Toyota bZ4X διαθέτει δύο επιλογές συστήματος κίνησης, ένα προσθιοκίνητο με ηλεκτρομοτέρ 204 ίππων και 266 Nm, και ένα τετρακίνητο AWD με δύο ηλεκτρομοτέρ (ένα σε κάθε άξονα) συνδυαστικής απόδοσης 218 ίππων και 337 Nm.

Και στις δύο εκδόσεις, η μπαταρία έχει χωρητικότητα 71,4 kWh και εξασφαλίζει μέση αυτονομία που φτάνει τα 514 χλμ. με μία φόρτιση. Σε αστικές συνθήκες κυκλοφορίας, η αυτονομία ανεβαίνει στα 583 χλμ.

Επιπλέον, χάρη στον ενσωματωμένο φορτιστή των 11 kW, μία πλήρης φόρτιση σε αντίστοιχης ισχύος wallbox διαρκεί μόλις 6μιση ώρες. Σε ταχυφορτιστή, θα χρειαστεί 30 λεπτά για να γεμίσει η μπαταρία από το 0% στο 80% (150 kW).

Παρά το γεγονός ότι αποτελεί την αιχμή της ηλεκτροκίνησης και την τεχνολογική βιτρίνα της Toyota σε αυτή κατηγορία αυτοκινήτων, το νέο bZ4X προσφέρει την ίδια ποιότητα, αντοχή και αξιοπιστία, και απολαμβάνει τις φημισμένες υπηρεσίες μετά την πώληση που εξασφαλίζει το σήμα της ιαπωνικής εταιρείας, όπως και όλα τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας.

Με αυτό τον τρόπο, η Toyota συνεχίζει τον εκδημοκρατισμό της σύγχρονης τεχνολογίας, προσφέροντας μεταξύ άλλων στον βασικό εξοπλισμό και την αντλία θερμότητας για την μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας, χωρίς να χρειαστεί να κάνετε σκόντο στην άνεσή σας.

Ακόμα, το ηλεκτρικό bZ4X επωφελείται από τη μείωση φορολογίας που αφορά εταιρικά ηλεκτρικά οχήματα και απαλλάσσεται πλήρως από τέλη ταξινόμησης και τέλη κυκλοφορίας, κυκλοφορεί ελεύθερα στον Δακτύλιο και εξαιρείται από τα δημόσια τέλη στάθμευσης για 2 χρόνια.

Τέλος, στα πλαίσια εκδημοκρατισμού της τεχνολογίας και της Multi-tech προσέγγισης στις εξηλεκτρισμένες λύσεις, το νέο bZ4X τοποθετείται ισχυρά μέσα στο φάσμα των επιλογών του υποψήφιου αγοραστή ενός Toyota που θέλει να αποφασίσει με βάση τις ανάγκες του, μεταξύ του αμιγώς ηλεκτρικού συστήματος κίνησης, της 5η γενιάς Toyota Hybrid Electric ή της 2ης γενιάς Toyota Plug-in Hybrid Electric. Η τιμή εκκίνησης του νέου ηλεκτρικού SUV BZ4X είναι στα 44.990 ευρώ χωρίς την κρατική επιδότηση «Κινούμαι Ηλεκτρικά». Σε συνδυασμό με την τελευταία, η τιμή εκκίνησης της γκάμας ορίζεται στα 36.990 ευρώ.

Για περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες σχετικά με τα προωθητικά προγράμματα του νέου ηλεκτρικού SUV bZ4X, μπορείτε να απευθυνθείτε στο επίσημο δίκτυο της ιαπωνικής εταιρείας.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα