Νέο Lexus NX Overtrail: Η πιο περιπετειώδης έκδοση του πολυτελούς SUV

H Lexus παρουσίασε μία νέα έκδοση του NX, που πέραν τα γνωστά χαρακτηριστικά του πολυτελούς μοντέλου, ήρθε για να προσφέρει ακόμα πιο απολαυστικές εξορμήσεις.

Δεν είναι off-road μοντέλο αλλά είναι φτιαγμένο και για όσους θέλουν να αφήσουν πίσω το αστικό τοπίο και τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους. Αυτούς που θέλουν να βγουν σε επαρχιακούς δρόμους, να πατήσουν και λίγο χώμα. Έχει λοιπόν μία σειρά από στιλιστικές λεπτομέρειες αλλά και επεμβάσεις ουσίας που θα διευκολύνουν

αυτόν που θέλει το κάτι παραπάνω.

Το Lexus NX Overtrail πατάει σε τροχούς 18 ιντσών, με ζάντες αλουμινίου νέας σχεδίασης που «ντύνονται» με ογκώδη ελαστικά παντός εδάφους. Η ανάρτηση έχει ανυψωθεί κατά 15 mm, ανεβάζοντας κατά συνέπεια το συνολικό ύψος του οχήματος στα 1.675mm. Με την απόσταση από το έδαφος να ορίζεται πλέον στα 200 mm, ο οδηγός δεν θα διστάσει να ακολουθήσει και δυσκολότερους δρόμους.

Στο αισθητικό μέρος, το NX Overtrail έχει ομοιόμορφο μαύρο φινίρισμα στα καλύμματα των καθρεπτών, τις χειρολαβές των θυρών, το κάτω μέρος των θόλων των τροχών (που είναι σε μαύρο ματ χρώμα) και τις ράγες οροφής. Επίσης, οι Ιάπωνες έχουν επιλέξει μαύρα πλαίσια στα παράθυρα κι όλα αυτά δημιουργούν μία δυναμική αντίθεση με το νέο χρώμα του αμαξώματος.

Η Lexus το αποκαλεί Moon Desert και είναι μία «αμμώδης» μεταλλική απόχρωση που προσφέρεται αποκλειστικά για αυτό το μοντέλο. Αν δεν είναι του γούστου σας, το Overtrail διατίθεται και σε άλλα έξι χρώματα αμαξώματος. Αξιοσημείωτη είναι επίσης η τοποθέτηση του ονόματος LEXUS στην πίσω θύρα, που είναι με τα γράμματα σε γκρι χρώμα.

Όμως η πολυτελής μάρκα δούλεψε και στην καμπίνα του NX, με στόχο το Overtrail να χαρίζει στους επιβάτες του μία μοναδική εμπειρία. Τα μπροστινά σπορ καθίσματα είναι επενδυμένα με μαύρο συνθετικό δέρμα, με τις βάσεις στήριξης σε χακί χρώμα. Αυτό το μοτίβο συνεχίζεται στο εσωτερικό των θυρών αλλά και σε λεπτομέρειες της κεντρικής κονσόλας ενώ υπάρχουν διακοσμητικά ένθετα “Geo Layer” εμπνευσμένα από τα σχέδια των φυσικών στρωμάτων βράχων.

Η ευεξία στον εσωτερικό κόσμο του NX Overtrail εξασφαλίζεται με μία σειρά λεπτομερειών, όπως η χρήση της προηγμένης τεχνολογίας ποιότητας αέρα nanoe-X, που τροφοδοτεί τρισεκατομμύρια μικροσκοπικά μόρια νερού στο σύστημα κλιματισμού. Λύση που βοηθά στην καταπολέμηση των βακτηρίων, των ιών, της μούχλας και των δυσάρεστων οσμών, ενώ βοηθά επίσης στην ανανέωση των ανθρώπινων μαλλιών και δέρματος, με ενυδατική δράση.

Και φυσικά, οι τεχνικοί της Lexus δεν θα μπορούσαν να μην ασχοληθούν με τον εσωτερικό φωτισμό του μοντέλου. Συγκεκριμένα, υπάρχει απαλός, έμμεσο φωτισμός στα πόδια, τα πάνελ των θυρών και τις κεντρικές κονσόλες, με 64 διαφορετικά χρώματα για να διαλέξετε. Μεταξύ αυτών, 14 έχουν επιμεληθεί από τη Lexus για να αντανακλούν διαφορετικές διαθέσεις εμπνευσμένες από τη φύση.

Η έκδοση Overtrail είναι διαθέσιμη με όλα τα κινητήρια σύνολα NX στην Ευρώπη: το υβριδικό NX 350h, το plug-in υβριδικό NX 450h+ και το NX 350 βενζίνης.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα