Ο Musk ξηλώνει τους εργαζόμενους της Tesla -Η απίστευτη δικαιολογία

Εν μέσω μείωσης της ζήτησης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Tesla, ο Elon Musk τράβηξε την πρίζα από το τμήμα μάρκετινγκ των ΗΠΑ.

Ιδιαίτερα σύντομο αποδείχθηκε το επαγγελματικό ταξίδι 40 εργαζομένων της Tesla που στελέχωναν το νεοσύστατο τμήμα Μάρκετινγκ της εταιρείας.

Σύμφωνα με το Bloomberg μόλις λίγο μετά την ίδρυση του τμήματος

μάρκετινγκ της εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικών μοντέλων, ο Elon Musk… τράβηξε την πρίζα, έχοντας παράπονα από την απόδοσή τους.

Η εν λόγω ομάδα εργαζόταν στις ΗΠΑ και ήταν επιφορτισμένη με τη δημιουργία περιεχομένου που θα συνέβαλε στην περαιτέρω ανάπτυξη του brand μέσω της προσέλκυσης περισσότερων πελατών.

Τις απολύσεις επιβεβαίωσε ο ίδιος ο δαιμόνιος και ιδιαίτερα απαιτητικός επιχειρηματίας μέσω του αγαπημένου του “Χ” (πρώην Twitter).

«Ακριβώς, οι διαφημίσεις ήταν υπερβολικά γενικές -Θα μπορούσαν να αφορούν οποιοδήποτε αυτοκίνητο», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του τη Δευτέρα 22 Απριλίου.

Καλά ενημερωμένες πηγές του Bloomberg αναφέρουν ότι η Tesla συνεχίζει να διατηρεί μια μικρή ομάδα μάρκετινγκ στην Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο Musk ενημέρωσε τους εργαζομένους τους ότι προχωρά στη μείωση του εργατικού δυναμικού της εταιρείας κατά 10% . Με δεδομένο ότι η Tesla απασχολούσε 140.000 άτομα παγκοσμίως, ο αριθμός των απολυθέντων πρέπει να ανήλθε σε 14.000.

Κατά την ενημέρωση, μάλιστα, προς των εργαζομένων του ανέφερε: «Δεν υπάρχει κάτι που να απεχθάνομαι περισσότερο, αλλά πρέπει να γίνει».

Σύμφωνα, βέβαια, με το Bloomberg, δεν αποκλείεται ο αριθμός τελικά να ξεπέρασε τους 20.000, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας του Elon Musk να αντισταθμίσει τη χασούρα από τις πωλήσεις μεταξύ του τελευταίου τριμήνου του 2023 και του πρώτου τριμήνου του 2024.

Όπως έγραψαν αναλυτές της JPMorgan, οι σαρωτικές απολύσεις που ισοδυναμούν με μείωση της παραγωγικής δυναμικότητας της εταιρείας, μαρτυρούν ότι η μείωση των πωλήσεων οφείλεται σε αποδυνάμωση της ζήτησης και όχι της προσφοράς μοντέλων».

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Tesla με έδρα το Όστιν του Τέξας ανακοίνωσε ότι παρέδωσε 386.810 ηλεκτρικά οχήματα τους πρώτους 3 μήνες του 2024, δηλαδή κατά 8,5% λιγότερα συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2023.

Όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, ήταν η πρώτη φορά, από το 2020, που εταιρεία ανέφερε μείωση των τριμηνιαίων παραδόσεων σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Διαβάστε επίσης:

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα