Το σήμα που έγινε viral σε όλη την Ευρώπη - 9 στους 10 οδηγούς κόβονται γιατί δεν ξέρουν τι σημαίνει

Μια παραλλαγή ενός σήματος που μοιάζει και είναι γνωστό και στους οδηγούς της ελληνικής επικράτειας θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα σε όσους ταξιδεύουν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Συμβαδίζοντας με το ευρωπαϊκό πρότυπο οι πινακίδες που ρυθμίζουν την κυκλοφορία στους ελληνικούς δρόμους και «αναγνωρίζονται» από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας μοιάζουν πολύ με εκείνες που θα βρει κανείς και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και γενικότερα των χωρών της Γηραιάς Ηπείρου.

Ωστόσο, υπάρχουν και παραλλαγές αυτών των πινακίδων που έχουν τοπικό χαρακτήρα υποδεικνύουν κάτι ελαφρώς

διαφορετικό στον οδηγό που θα τις συναντήσει και δεν απαντώνται σε όλες τις χώρες.

Μια απο αυτές είναι η εικονιζόμενη πινακίδα που θα μπορούσε να αποτελέσει σπαζοκεφαλιά για έναν Έλληνα οδηγό που χρησιμοποιεί αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του στη Γερμανία.

Σε μπλε φόντο, η μικρή κόκκινη οριζόντια γραμμή που ενώνεται με μια κάθετη λευκή σημαίνει από μόνη της ότι ο οδηγός θα εισέλθει σε αδιέξοδο δρόμο και ότι ο μόνος τρόπος για να βγει από αυτόν είναι η αναστροφή. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα ο δρόμος μπορεί να είναι τόσο στενός ώστε ο μόνος τρόπος για να βγει το αυτοκίνητο από αυτόν είναι η χρήση της όπισθεν ταχύτητας.

Η συγκεκριμένη πινακίδα ωστόσο δείχνει ότι ο δρόμος δεν είναι αδιέξοδος για όλους τους χρήστες. Έχοντας στην κορυφή της, σε λευκό φόντο, έναν πεζό και ένα ποδήλατο, η προειδοποιητική πινακίδα που βρίσκεται στην αρχή του δρόμου δείχνει ότι οι πεζοί και η ποδηλάτες θα μπορέσουν να συνεχίσουν την πορεία τους.

Το παραπάνω ωστόσο δεν ισχύει για τον οδηγό αυτοκινήτου, μοτοσυκλέτας ή άλλου μεγαλύτερου οχήματος, ο οποίος δεν επιτρέπεται να συνεχίσει την πορεία του, τουλάχιστον όχι νόμιμα.

Οι οδηγοί που ταξιδεύουν στον εξωτερικό θα πρέπει να έχουν στο νου τους και την παραπάνω πινακίδα, όπως και την παραλλαγή της που σας παραθέτουμε, η οποία συνδυάζει το αδιέξοδο μόνο με την εικόνα του πεζού και δείχνει ότι στο τέλος του δρόμου την πορεία τους μπορούν να συνεχίζουν μόνο εκείνοι που δεν έχουν κανενός είδους όχημα.

Διαβάστε επίσης:

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα