160 χιλιόμετρα: ο Valtteri Bottas τερμάτισε 20ος σε 935 αναβάτες

Ο Valtteri Bottas είναι πλέον παλιοσειρά στη Formula 1, αφού κλείνει δεκαετία έχοντας αγωνιστεί για πρώτη φορά για τη Williams Racing το 2013. Τώρα, μετά από μια εξαιρετικά επιτυχημένη θητεία στη Mercedes και μια μετάβαση στην Alfa Romeo, ο Φινλανδός οδηγός δοκιμάζει τις δυνάμεις του σε αγώνες δύο τροχών. Πέρασε μάλιστα μέρος από τις καλοκαιρινές του διακοπές αγωνιζόμενος σε έναν χωμάτινο αγώνα 100 μιλίων (160 χιλιομέτρων).

Ο

Bottas, ο οποίος έχει νικήσει σε δέκα αγώνες F1, πέρασε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στις ΗΠΑ, αγωνιζόμενος στην εκδήλωση SBT Grvl στο Steamboat Springs του Colorado. Εκτός από τα πολλά χιλιόμετρα, η διαδρομή περιελάμβανε και 2.000 μέτρα υψομετρικής διαφοράς, καταλαβαίνετε λοιπόν ότι δεν ήταν μια περιστασιακή κυριακάτικη βόλτα.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου αγώνα της Κυριακής (υπήρχαν μικρότερες αγωνιστικές προκλήσεις την Παρασκευή και το Σάββατο), ο Bottas διαγωνίστηκε ενάντια σε περισσότερους από 900 αναβάτες που έλαβαν μέρος στην ερασιτεχνική διαδρομή. Πρέπει να αναφέρουμε ότι υπήρχε και πιο απαιτητική για τους επαγγελματίες αθλητές, που κάλυπτε απόσταση 140 μιλίων (225 χιλιομέτρων). Ο Φινλανδός πιλότος κατάφερε να ολοκληρώσει τη διαδρομή στις εντυπωσιακές 5 ώρες, 17 λεπτά και 29 δευτερόλεπτα, με μέση ωριαία ταχύτητα 30.45 χλμ, εξαιρετική επίδοση για τα δεδομένα του αγώνα. Το αποτέλεσμα ήταν αρκετό για να φέρει τον Bottas στην 20η θέση από τους 935 αναβάτες που συμμετείχαν κι όγδοο στην ηλικιακή κατηγορία 30 έως 39 ετών. 

Δεν είναι βέβαια κανένας τυχαίος, η αγάπη του για την ποδηλασία είναι γνωστή εδώ και χρόνια και μάλιστα συνεργάζεται με τη γερμανική Canyon, μια εταιρία direct πωλήσεων που είναι γνωστή για το value for money των ποδηλάτων της. Για τον συγκεκριμένο αγώνα, ο Bottas επέλεξε ένα από τα κορυφαία gravel μοντέλα της Canyon. Ονομάζεται Grail CF SL VB77, διαθέτει ένα ειδικό σχέδιο γαλάζιας – μαύρης βαφής που φέρει το όνομά του και κορυφαία εξαρτήματα. Carbon πλαίσιο και τροχούς, ηλεκτρονική μετάδοση εξάρτημα XPLR eTap της Sram και συνολικό βάρος κάτω από 8.5 κιλά, παρά τα 40άρια ελαστικά.

The post 160 χιλιόμετρα: ο Valtteri Bottas τερμάτισε 20ος σε 935 αναβάτες appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα