Πέντε Opel Rocks-e (Ami) κατατάσσονται στον ολλανδικό στρατό

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιο από τα τρίδυμα (Citroem Ami, Opel Rocks-E και Fiat Topolino) προβάρουν τη στολή ενός σώματος Ασφαλείας. Στο νησί της Χάλκης, εκεί όπου η Citroen επιχειρεί να κάνει ό,τι κι η Volkswagen στην Αστυπάλαια, ένστολοι στην Αστυνομία και το Λιμενικό κινούνται με το λιλιπούτειο ηλεκτρικό

όχημα. Το Opel Rocks-e προσφέρει επίσης τις υπηρεσίες του στη γερμανική Πυροσβεστική, αν κι εκτελεί διεκπαιρεωτικά καθήκοντα κι όχι επιχειρήσεις κατάσβεσης. Τώρα, το μικρό γερμανικό μοντέλο εντάσσεται στον Βασιλικό Στρατό των Κάτω Χωρών (Koninklijke Landmacht) και μάλιστα όχι ένα, αλλά πέντε αντίτυπα. Δε θεωρείται ακριβώς αυτοκίνητο αλλά quadricycle κι έτσι μπορεί να παρακάμπτει μια πληθώρα κανονισμών ασφαλείας που συνεπάγονται μεγαλύτερο κόστος παραγωγής κι ανεπιθύμητο επιπλέον βάρος. Το κάνει επίσης ελκυστικό για Ευρωπαίους κάτω των 18 ετών που θέλουν να μετακινούνται ανεξάρτητα, με περισσότερη ασφάλεια και προστασία από τα στοιχεία της φύσης σε σχέση με ένα δίτροχο. 


Τι χρησιμότητα όμως μπορεί να έχει στον Στρατό ένα τέτοιο όχημα; Θυμίζουμε ότι έχει μόνο δύο θέσεις, τελική ταχύτητα μόλις 45 χλμ/ώρα κι αυτονομία 75 χιλιομέτρων, ενώ δεν υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση, οπότε αναγκαστικά θα περιμένετε πάνω από την οικιακή πρίζα με τις ώρες μέχρι να γεμίσει. Οπότε;

Σύμφωνα με έναν λοχία που εργάζεται στο Rotterdam ως Υπεύθυνος Διαφορετικότητας κι Ενσωμάτωσης, τα πέντε Opel Rocks-e θα χρησιμοποιηθούν για τοπικές ανάγκες μεταφοράς εντός στρατιωτικών βάσεων. Θα μεταφέρουν προσωπικό από στρατώνα σε στρατώνα ή θα χρησιμοποιηθούν ως φιλικός προς το περιβάλλον τρόπος μετακίνησης για διάφορες εργασίες. Ταυτόχρονα, μπορούν να εκτελέσουν καθήκοντα περιπολίας με εντελώς αθόρυβο τρόπο. Τρία θα χρησιμοποιηθούν από την Πολεμική Αεροπορία, ένα θα μεταβεί στη στρατιωτική βάση του Ναυτικού Den Helder και το τελευταίο θα παραμείνει στο Camp New Amsterdam, όπου έχουν επίσης προσωπικό κι οι ΗΠΑ.

Δυστυχώς, δε μας παρέχονται περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις τροποποιήσεις που χρειάστηκαν για να μετατραπεί το μικρό Opel σε στρατιωτικό όχημα, αλλά υποθέτουμε ότι περιλαμβάνει μόνο διακοσμητικές αλλαγές, ίσως και κάποια ενδοεπικοινωνία στο εσωτερικό, ενδεχομένως και κάποια πρόσθετη σειρήνα. Φαίνεται ότι οι Ολλανδοί πειραματίζονται γενικότερα με τα εναλλακτικά καύσιμα, αφού βλέπουμε ότι το στρατιωτικό Rocks παρκάρει δίπλα σε ένα Hyundai Nexo που καταναλώνει υδρογόνο.

The post Πέντε Opel Rocks-e (Ami) κατατάσσονται στον ολλανδικό στρατό appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα