Citroen και Polestar ξέμπλεξαν τα μπού… εεεε, τα λοχιόσημά τους

Η προσπάθεια της Polestar για παγκόσμια κυριαρχία συνάντησε εμπόδιο το 2020, όταν ένα γαλλικό δικαστήριο έκρινε ότι το λογότυπο της εταιρίας παραβίαζε το αντίστοιχο της Citroen. Αμφότερα έχουν δύο λοχιόσημα, μόνο που της Polestar είναι ανάποδο κι αυτό ήταν αρκετό για να ξεκινήσει μια μακρά δικαστική διαμάχη μεταξύ των δύο εταιριών. Η Polestar ήταν ο μεγάλος χαμένος καθώς οι πωλήσεις της απαγορεύτηκαν στη Γαλλία κι οι Γάλλοι επισκέπτες του ιστότοπου

της Polestar διάβαζαν ένα μήνυμα που έλεγε ότι «η πρόσβαση στον ιστότοπο δεν είναι ανοιχτή στο γαλλικό κοινό λόγω εδαφικών περιορισμών στη χρήση των γαλλικών εμπορικών σημάτων με αριθμό 016898173 και αριθ. 01689532.”

Ωστόσο, η Le Monde αναφέρει ότι οι δύο εταιρίες έληξαν τη διαμάχη τους χωρίς να γίνονται γνωστά τα αίτια της εξομάλυνσης, ενώ ένας εκπρόσωπος της Citroën δήλωσε ότι «οι καταγγελίες έχουν αποσυρθεί. Η υπόθεση έκλεισε». Παραμένει ασαφές εάν η Polestar πλήρωσε για να λυθεί το πρόβλημα, αλλά η Automotive News Europe σημείωσε ότι είναι μια εξέλιξη που εκπλήσσει, δεδομένου ότι η Citroen νωρίτερα φέτος «απευθύνθηκε σε ευρωπαϊκό δικαστήριο για να επεκτείνει τη γαλλική απόφαση σε ολόκληρη την ΕΕ». Ίσως αυτό να ώθησε την Polestar να συμβιβαστεί.

Τούτου λεχθέντος, με τη μάχη τώρα να έχει τελειώσει, λογικά η Polestar θα εισέλθει πλέον στη γαλλική αγορά. Η Γαλλία έχει αγκαλιάσει τα ηλεκτρικά οχήματα καθώς το Reuters σημείωσε ότι «οι πωλήσεις πλήρως ηλεκτρικών κι υβριδικών μοντέλων αντιπροσώπευαν σχεδόν το 40% των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων, έναντι 38.3% για τα συμβατικά μοντέλα βενζίνης» κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022.

The post Citroen και Polestar ξέμπλεξαν τα μπού… εεεε, τα λοχιόσημά τους appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα