Delica: υβριδικό, τετρακίνητο, αυτόματο, με μήκος κάτω από 3.4 μ.

Εντάξει, όταν ακούμε το όνομα Delica στην πατρίδα μας, το νου μας σκέφτεται χαρτιά υγείας, αλλά η αλήθεια είναι πως ίσως αποτελεί το πιο ολοκληρωμένο αυτοκίνητο της αγοράς. Μαζεμένες διαστάσεις για άνετο παρκάρισμα, άνετοι χώροι στο εσωτερικό, υβριδικό για ελάχιστη κατανάλωση, αυτόματο και τετρακίνητο, με εμφάνιση που παραπέμπει σε δραστηριότητες στη φύση. Με προσιτή τιμή αγοράς κι ελάχιστο κόστος κίνησης. Τι άλλο να ζητήσεις;

Τα μοντέλα Delica κοσμούν την γκάμα της Mitsubishi

εδώ και 55 χρόνια και τώρα επεκτείνονται και σε μικρότερες κατηγορίες με το Delica Mini, ένα Kei Car με περιπετειώδη φύση. Με μήκος οριακά κάτω από τα 3.4 μέτρα (3.395 χιλιοστά για την ακρίβεια), προσφέρει χώρους που δεν τους πιάνει το μάτι σου, εξαιτίας της γωνιώδους σχεδίασης και της άριστης εκμετάλλευσης χώρων. Τα ημιελλειπτικά του LED φωτιστικά σώματα φέρνουν κάτι από Land Rover Defender, ενώ το κάτω μέρος των προφυλακτήρων, τα πλαϊνά μαρσπιέ κι οι θόλοι των τροχών είναι βαμμένα σε μαύρο χρώμα, ώστε να δίνουν πιο άγριο παρουσιαστικό και να ταιριάζουν με τη διχρωμία στην οροφή και τις κολόνες του αμαξώματος. Στο πίσω μέρος, το Delica Mini έχει μια μεγάλη κάθετη πίσω πόρτα με κάθετα τοποθετημένα φώτα LED και μια μικροσκοπική αεροτομή. Οι πίσω επιβάτες μπαινοβγαίνουν με ευκολία χάρη στις συρόμενες πλαϊνές πόρτες, αναφέρει το Carscoops.

Η Mitsubishi επιβεβαίωσε ότι θα προσφέρεται με υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης στον κινητήρα των 660 κ.εκ. και σύστημα τετρακίνησης, το οποίο όμως θα είναι έξτρα, αφού η βασική έκδοση έχει την κίνηση στον μπροστινό άξονα. Το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων CVT απαλλάσσει από τον κάματο των χειροκίνητων κιβωτίων. Το Delica Mini θα βγει στην παραγωγή στα μέσα του 2023 και θα προσφέρεται αποκλειστικά στην Ιαπωνία. Ο πιο άμεσος αντίπαλος του Mini είναι το Daihatsu Tanto FunCross που αποκαλύφθηκε πρόσφατα, το οποίο έχει παρόμοιες διαστάσεις και χαρακτήρα. Τα Kei Car είναι μικρά σε μήκος, ψηλά οχήματα που έχουν κατακλύσει την Ιαπωνία καθώς είναι εξαιρετικά πρακτικά στην καθημερινή χρήση κι οικονομικά στην αγορά και στην κίνηση.

The post Delica: υβριδικό, τετρακίνητο, αυτόματο, με μήκος κάτω από 3.4 μ. appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα