Huracan Sterrato Opera Unica: χρειάζεται 370 ώρες για να βαφτεί

Όταν η Lamborghini γιόρτασε τα 50ά της γενέθλια το 2013, παρουσίασε την Egoista, ένα one-off μοντέλο με βάση την Gallardo κι ένα μόλις κάθισμα. Φέρθηκε όμως εγωιστικά και την έκανε δώρο στον εαυτό της καθώς δεν πουλήθηκε ποτέ. Σήμερα, τα 60ά της γενέθλια γιορτάζονται με ένα άλλο ειδικό αυτοκίνητο που βασίζεται στην αντικαταστάτη της Gallardo, τη Huracan. Όχι μια οποιαδήποτε Huracan, αλλά την περιπετειώδη χωμάτινη Sterrato που έχει επίσης μετατραπεί σε ένα one-off δημιούργημα.

Ονομάζεται Huracan Sterrato Opera Unica

και δημιουργήθηκε από το τμήμα Ad Personam της Lamborghini που είναι υπεύθυνο για τη δημιουργία άκρως customized μοντέλων για απαιτητικούς πελάτες. Ξεχωρίζει από τη ζωγραφισμένη στο χέρι, τρίχρωμη απόχρωση που δημιουργήθηκε για να μιμείται το κρυσταλλικό αποτέλεσμα του παγωμένου υγρού.

Η πρώτη στρώση βαφής που εφαρμόστηκε από τη Lamborghini ήταν μια συμπαγής Blu Amnis απόχρωση πριν το Blu Grifo χαραχθεί με το χέρι, ακολουθούμενο από το Blu Fedra κατά τη διάρκεια μιας επίπονης διαδικασίας που χρειάστηκε πάνω από 370 ώρες για να ολοκληρωθεί. Η περίπλοκη βαφή συμπληρώνεται από τη μαύρη ματ οροφή και τα μαρσπιέ, ενώ τα σπόιλερ κι οι διογκωμένοι θόλοι των φτερών έχουν την ίδια απόχρωση. Επιπλέον, οι ζάντες των 19 ιντσών είναι επίσης μαύρες ματ για να ολοκληρώσουν αρμονικά ένα ιδιαίτερο σύνολο.

Όσον αφορά το εσωτερικό, οι ιθύνοντες της Sant’Agata Bolognese αποφάσισαν να το διακοσμήσουν με εκτεθειμένες επιφάνειες από ανθρακονήματα και δέρμα Blu Delphinus. Μπορείτε να το δείτε στα καθίσματα, το ταμπλό και τις επενδύσεις των θυρών, ενώ το ταμπλό και το τιμόνι συνδυάζουν αυτό το δέρμα με ειδικά βαμμένη alcantara. Σε αντίθεση με την Egoista που δεν πουλήθηκε ποτέ, η Huracan Sterrato Opera Unica αποτελεί μέρος της παραγωγής των 1.499 μονάδων, όπως υποδηλώνεται από μια ειδική πλακέτα τοποθετημένη στο εσωτερικό.

Θυμίζουμε ότι η Lamborghini έχει ήδη πουλήσει την υπόλοιπη παραγωγή της Huracan , που σημαίνει ότι δεν μπορείτε πλέον να την παραγγείλετε. Η τελευταία ατμοσφαιρική V10 Ιταλίδα θα συναρμολογηθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2024, όταν θα παραχθεί κι η τελευταία αμιγώς θερμική Urus. Plug-in υβριδικοί αντικαταστάτες και των δύο μοντέλων θα κάνουν το ντεμπούτο τους πριν από το τέλος του επόμενου έτους.

The post Huracan Sterrato Opera Unica: χρειάζεται 370 ώρες για να βαφτεί appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα