Subaru WRX Rally Car 2024: το νέο “γραφείο” του Travis Pastrana

Ενώ η Subaru δεν αγωνίζεται πλέον στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally, εξακολουθεί να συμμετέχει σε τοπικά πρωταθλήματα όπως το American Rally Association Championship. Η Subaru Motorsports USA αποκάλυψε σήμερα το WRX αγωνιστικών προδιαγραφών για τη σεζόν 2024 ενόψει του δημόσιου

ντεμπούτου του στο Ojibwe Forests Rally στις 25 και 26 Αυγούστου.

Στην καρδιά του κτήνους βρίσκεται ο υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος boxer των 2.0 λίτρων με περιοριστή 33 χιλιοστών και όριο μέγιστης υπερπλήρωσης στο 1.5 bar, οπότε η απόδοση περιορίζεται στους 320 ίππους και τα 430 Nm ροπής. Ένα σειριακό κιβώτιο έξι σχέσεων της SADEV στέλνει τη δύναμη και στους τέσσερις τροχούς.

Το body kit είναι φτιαγμένο από ανθρακονήματα, ενώ σε σύγκριση με εργοστασιακό WRX, το αγωνιστικό έχει περισσότερους αεραγωγούς στο καπό, εισαγωγή στην οροφή και μια τεράστια πίσω αεροτομή. Το χρώμα του δε θα μπορούσε να είναι άλλο από το παραδοσιακό για Subaru: βαθύ μπλε με κίτρινα αυτοκόλλητα και τις Πλειάδες, το διάσημο λογότυπο των έξι αστέρων της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Όπως θα περιμένατε, το αμάξωμα είναι πλήρως ραμμένο και το roll cage είναι συμβατό με τους κανονισμούς της FIA. Τα αγωνιστικά bucket καθίσματα υποστηρίζουν συσκευή HANS για πρόσθετη προστασία για τους αγωνιζόμενους. Το εργοστασιακό ρεζερβουάρ έχει αντικατασταθεί από μια δεξαμενή 82 λίτρων από kevlar. Οι κανόνες της κατηγορίας απαιτούν το όχημα να έχει ελάχιστο βάρος 1.315 κιλά. Ο οδηγός Brandon Semenuk κι ο συνοδηγός Keaton Williams θα είναι οι πρώτοι που θα αγωνιστούν με το νέο αγωνιστικό WRX. Αργότερα στη διάρκεια της σεζόν, ο Travis Pastrana θα ενταχθεί στην ομάδα με ένα δεύτερο αυτοκίνητο.

«Είμαι τόσο ενθουσιασμένος με το πρωτάθλημα ARA του 2024. Η νέα πλατφόρμα της Subaru είναι εκπληκτική και θα είναι διασκεδαστικό να αγωνιστούμε μαζί με τον δύο φορές πρωταθλητή Brandon Semenuk», δήλωσε ο Pastrana στην παρουσίαση του νέου αγωνιστικού WRX. Θυμίζουμε ότι πέρσι δεν ήταν μέρος της ομάδας.

Το WRX παραγωγής χρησιμοποιεί έναν υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο boxer 2.4 λίτρων που αποδίδει 275 ίππους. Οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν ένα μηχανικό εξατάχυτο ή ένα CVT, το οποίο η αυτοκινητοβιομηχανία ονομάζει Subaru Performance Transmission.

The post Subaru WRX Rally Car 2024: το νέο “γραφείο” του Travis Pastrana appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα