JÄGER Taycan: τίγκα στα ανθρακονήματα, αλλά κακόγουστη ζάντα

Με την πρώτη ματιά, οι ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών κλέβουν την παράσταση, αλλά μάλλον όχι για καλό. Οι εργοστασιακές ζάντες της Taycan είναι τόσο όμορφες που το μόνο πλεονέκτημα που έχουν οι καινούριες είναι ότι θα ξεχωρίζετε από τις υπόλοιπες Taycan. Για την κακογουστιά σας!

Εν τω μεταξύ, οι χρυσές δαγκάνες των φρένων ταιριάζουν χρωματικά με το μπροστινό σπόιλερ, τις προεκτάσεις των πλευρικών μαρσπιέ και τα πρόσθετα του πίσω διαχύτη, δημιουργώντας όμορφη αντίθεση με το μαύρο αμάξωμα.

Μια πιο προσεκτική ματιά αποκαλύπτει ότι τα περισσότερα από τα πάνελ του αμαξώματος διαθέτουν ορατή ύφανση

από ανθρακονήματα, η οποία σύμφωνα με τον βελτιωτή είναι πραγματικά ανθρακονήματα κι όχι απλώς ένα αυτοκόλλητο. Αυτή η επεξεργασία έχει εφαρμοστεί στον μπροστινό προφυλακτήρα, στο καπό, στα μπροστινά φτερά, στα καπάκια των καθρεπτών, στις χειρολαβές των θυρών, στον πίσω προφυλακτήρα, στον πίσω διαχύτη και στην ενεργή πίσω αεροτομή.

Από ορισμένες οπτικές γωνίες, η διαφορά μεταξύ των κομματιών από ανθρακονήματα και των κανονικών μαύρων τμημάτων του αμαξώματος, ας πούμε εκεί που ενώνεται το πορτ-μπαγκάζ με τα πίσω φτερά, φαίνεται κάπως περίεργη. Υποθέτουμε ότι η πλήρης μετατροπή θα ήταν εξαιρετικά ακριβή.

Οι τροποποιήσεις βοήθησαν την Taycan να χάσει 45 κιλά. Έτσι, ενώ το EV της Porsche παραμένει εντελώς απείραχτο στα μηχανικά μέρη, το γεγονός ότι είναι ελαφρώς ελαφρύτερο θα μπορούσε να ωφελήσει τις επιδόσεις. Σε κάθε περίπτωση, η πιο ισχυρή παραλλαγή Turbo S της Taycan αποδίδει έως και 761 ίππους και 1.050 Nm ροπής από δύο ηλεκτροκινητήρες που προσφέρουν επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 2.6″.

Η JÄGER δεν ανακοίνωσε το κόστος της μετατροπής κι ευτυχώς γιατί θα ήμαστε με τα υπογλώσσια. Σίγουρα θα είναι πενταψήφιο ποσό, καθώς το carbon είναι αρκετά ακριβό όταν χρησιμοποιείται σε τόσο εκτεταμένο βαθμό, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε κι αυτές τις υπέροχες ζάντες.

The post JÄGER Taycan: τίγκα στα ανθρακονήματα, αλλά κακόγουστη ζάντα appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα