MG Cyberster: η πρώτη δοκιμή αποκαλύπτει ένα μαλθακό roadster

Η MG επιστρέφει στις ρίζες της με το πρώτο διθέσιο cabrio μετά από σχεδόν 30 χρόνια. Πιθανότατα έχετε διαβάσει για το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης και τις πόρτες που ανοίγουν προς τα επάνω, αλλά η καλή εμφάνιση κι η πληθώρα ίππων λένε τη μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι αν είναι όντως διασκεδαστικό στην οδήγηση. Η δοκιμή του Wheelsboy, κανάλι YouTube με έδρα την Κίνα,

αποτελεί την πρώτη ανεξάρτητη κριτική για το αυτοκίνητο που προωθείται ως ο αντίπαλος της ηλεκτρικής Porsche Boxster που αναμένεται του χρόνου. Το ζήτημα είναι ότι ενώ το Cyberster έχει πολλά θετικά στοιχεία, φαίνεται ότι δεν είναι το υπερόπλο στο στροφιλίκι που κάποιοι ήλπιζαν – και που πιθανώς θα είναι η Porsche.

Ο δοκιμαστής Ethan Robertson επαινεί την άνεση που παρέχει η ανάρτηση με διπλά ψαλίδια, αλλά ισχυρίζεται ότι το Cyberster αφήνει μέτρια αίσθηση στις στροφές και δείχνει το βάρος του. Το τελευταίο δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη, από τη στιγμή που ζυγίζει 1.850 ως 1.985 κιλά ανάλογα με το αν είναι η έκδοση με τον έναν ή τους δύο κινητήρες. Το μονοκινητήριο πισωκίνητο μοντέλο των 314 ίππων προσφέρεται με μπαταρίες 64 kWh ή 77 kWh στην Κίνα, δίνοντας αυτονομία 501 ή 580 χιλιομέτρων, ενώ το δικινητήριο τετρακίνητο διατίθεται μόνο με τη μεγαλύτερη μπαταρία για 520 χιλιόμετρα με μία φόρτιση.

Ο Robertson εντυπωσιάζεται από τα 3.2 δευτερόλεπτα για το 0-100 της έκδοσης των 544 ίππων, αλλά απεχθάνεται τους ψεύτικους ήχους του κινητήρα, γι’ αυτό επιλέγει να τους απενεργοποιήσει και δε συμπαθεί ούτε τις πόρτες. Σημειώνει επίσης ότι το ταμπλό με την τριπλή οθόνη κρύβεται από το τιμόνι κι ότι μάλλον σχεδιάστηκε για έναν yoke τιμόνι, όπως αυτό που φορούσε το πρωτότυπο. Η δοκιμή επαινεί την έξυπνη αντίθεση με το μαύρο χρώμα, που χαρίζει κομψότητα στο αμάξωμα και το μακρύ (αν και ρηχό) πορτ-μπαγκάζ.

Συνολικά, ο Robertson θεωρεί ότι θα βρείτε το Cyberster πολύ ελκυστικό αν επιζητάτε ένα εκλεπτυσμένο ξεσκέπαστο GT παρά ένα σπορ αυτοκίνητο που θα θέλετε να βάλετε στην πίστα ή να το απολαύσετε στο αγαπημένο σας στροφιλίκι το Σαββατοκύριακο.

The post MG Cyberster: η πρώτη δοκιμή αποκαλύπτει ένα μαλθακό roadster appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα