O πρώην CEO της Audi παραδέχεται ότι γνώριζε για το dieselgate

Επί τέσσερα χρόνια, ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Audi, Rupert Stadler, κυκλοφορούσε με ένα μεγάλο μαύρο σύννεφο να κρέμεται από πάνω του. Όχι ένα σύννεφο καπνού από τον παράνομο ανθυγιεινό καπνό diesel, αλλά το είδος του σύννεφου που κυριαρχεί στις σκέψεις σας όταν ενδέχεται να περάσετε τα επόμενα 10 χρόνια στη φυλακή! Αυτή την εβδομάδα, ο Stadler παραδέχτηκε τελικά σε γερμανικό δικαστήριο ότι αποδέχεται τον ρόλο του στο σκάνδαλο εκπομπών καυσαερίων dieselgate, καθώς κατηγορήθηκε

για απάτη τον Ιούλιο του 2019. Σε συνδυασμό με τη συνεργασία του με τις Αρχές, αναμένεται να τη γλιτώσει με ποινή 1.5-2 ετών με αναστολή κι όχι κανονική φυλάκιση, αναφέρει το Carscoops.

Το πρώην αφεντικό της Audi αρνιόταν πάντα στο παρελθόν κάθε αδικοπραγία, αλλά τώρα αναγνωρίζει ότι επέτρεπε σε οχήματα που είχαν χειραγωγηθεί με την προσθήκη συσκευών εξαπάτησης εκπομπών να παραμείνουν προς πώληση, ακόμη κι αφού είχε ανακαλύψει τι συνέβαινε.

Οι Γερμανοί εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι ο Stadler γνώριζε για την απάτη από τον Σεπτέμβριο του 2015, πιθανώς και νωρίτερα, αλλά έκλεινε τα μάτια, πράγμα που σημαίνει ότι τα παράνομα τροποποιημένα αυτοκίνητα εξακολουθούσαν να πωλούνται ως το 2018. Η ετυμηγορία αναμένεται τον Ιούνιο αλλά ο Stadler δε θα γλιτώσει κάθε μορφής τιμωρία. Εκτός από την ποινή με αναστολή, που προφανώς σημαίνει ότι θα έχει λερωμένο ποινικό μητρώο που θα μπορούσε να επηρεάσει την ικανότητά του να εργαστεί ξανά, ο Stadler πέρασε ήδη τέσσερις μήνες σε προφυλάκιση κι αναμένεται να επιβαρυνθεί με πρόστιμο 1.1 εκατομμύριων ευρώ.

Ο Martin Winterkorn, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen, επρόκειτο επίσης να δικαστεί για τον ρόλο του στο σκάνδαλο dieselgate, αλλά η υπόθεση έχει αναβληθεί λόγω της βεβαρυμένης του υγείας. Η υπόθεση dieselgate κόστισε στη VW περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια δολάρια σε πρόστιμα και διακανονισμούς.

The post O πρώην CEO της Audi παραδέχεται ότι γνώριζε για το dieselgate appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα