Picasso 660 LMS: ελβετικό supercar 660 ίππων από twin-turbo V6

H νεοσύστατη εταιρία ιδρύθηκε το 2020 από τους Stefano Picasso και Robert Wild, με στόχο την παραγωγή ελαφριών κι υψηλών επιδόσεων supercar στο San Vittore της Ελβετίας. Το πρώτο της μοντέλο παρουσιάστηκε πέρσι με την ονομασία PS-01, αλλά μετονομάστηκε σε 660 LMS, με την ονομασία να προδίδει την ιπποδύναμη.

Σχετικά με το στιλ, το Picasso 660 LMS ενσωματώνει μια χαμηλή σιλουέτα με κλασικές αναλογίες για

κεντρομήχανο μοντέλο, έντονα αεροδυναμικά βοηθήματα που παράγουν έως και 960 κιλά κάθετης δύναμης στην τελική ταχύτητα των 315 χλ/ώρα. Ολόκληρο το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ευμεγέθη φτερά, αεροτομές, εισαγωγές αέρα, σπόιλερ, θυμίζει κάτι από τα πάλαι ποτέ Group C που έτρεχαν στο Le Mans. Οι ζάντες των 19 και 20 ιντσών φορούν ελαστικά Pirelli P Zero Trofeo R.

Ο V6 κινητήρας των 3.0 λίτρων με διπλό turbo φοράει ξηρό κάρτερ κι αποδίδει 660 ίππους και 720 Nm ροπής. Ενώ αυτές οι προδιαγραφές ακούγονται παρόμοιες με τη Maserati MC20, η Picasso δηλώνει ότι προμηθεύεται τον κινητήρα από την Autotecnica Motori. Η ισχύς μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός εξατάχυτου σειριακού κιβωτίου ταχυτήτων της Sadev. Η εξάτμιση τιτανίου κατασκευάζεται από την SC-Project, έναν καταξωμένο κατασκευαστή εξατμίσεων μοτοσικλετών.

Το 660 LMS βασίζεται σε ένα ελαφρύ μονοκόκ πλαίσιο που εξελίχθηκε εντός της εταιρίας και παράγεται με τη βοήθεια της NuTeCo στην Ιταλία. Το πίσω πλαίσιο είναι επίσης κατασκευασμένο από το ίδιο ελαφρύ υλικό, με αποτέλεσμα το χαμηλό βάρος 980 κιλών. Η ανάρτηση αποτελείται από διπλά ψαλίδια και στις τέσσερις γωνίες. Τα φρένα είναι δίσκοι 350 χιλιοστών με εξαπίστονες δαγκάνες Brembo μπροστά και δίσκοι 355 χιλιοστών με τετραπίστονες δαγκάνες πίσω. Διαθέτει ρυθμιζόμενο ABS από τη Bosch.

Μέσα στην καμπίνα, βρίσκουμε ματ φινίρισμα από ανθρακονήματα, ένα τιμόνι από ανθρακονήματα τυλιγμένο με alcantara, μπάκετ της Sabelt με ζώνες έξι σημείων, οθόνη αφής infotainment 7 ιντσών, πολλά φυσικά χειριστήρια και δύο 7ιντσους ψηφιακούς καθρέφτες οπισθοπορείας.

Το Picasso 660 LMS έκανε το ντεμπούτο του σε μια ιδιωτική εκδήλωση στην έκθεση Top Marques Monaco. Το ελβετικό supercar είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία με την παραγωγή και τις παραδόσεις προγραμματισμένες να ξεκινήσουν στο δεύτερο εξάμηνο του 2023. Ο Picasso σχεδιάζει να πουλήσει 20 μονάδες του 660 LMS, διατηρώντας το πρώτο μοντέλο ως εκθεσιακό πρωτότυπο στην έδρα της εταιρίας.

The post Picasso 660 LMS: ελβετικό supercar 660 ίππων από twin-turbo V6 appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα